Propunerile privind modificarea legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate „scârțâie la nivel de legalitate” și ar fi „gândite pentru ca să lege mâinile instituției”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, unde au fost făcute totalurile anului 2020 în justiție.

„Proiectul a fost înregistrat pe 4 decembrie și votat pe 16 decembrie. În două săptămâni. În acest timp, dacă respecți procedurile, nu poți trece o lege. De ce a trebuit această grabă? Nu cumva că se schimbă președintele?”, a menționat președintele Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea.

„Nu exclud că la mijloc sunt interesele unor oameni influenți, care au vrut prin această lege să își rezolve problemele și mai departe potopul”, a adăugat Vladislav Gribincea, precizând că „proiectul scârțâie la nivel de legalitatea în fața CC.

Avocata Cristina Țărnă spune că modificările votate „au fost gândite ca să lege mâinile ANI”.

„Partea cea mai ridicolă din tot acest efort parlamentar, la care am asistat, a fost că deputații au afirmat că au muncit până târziu și s-au dedat acestor activități din grijă pentru cetățeni. În ce mod îi ajută pe cetățeni faptul că ANI va trebui să-și limiteze controlul de la trei la un an nu este clar”, a mai adăugat invitata emisiunii.

Precizăm că astăzi, Curtea Constituțională a suspendat legea prin care a fost modificată activitatea Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Proiectul de lege, care aparține unui grup de deputați socialiști, propune ca procesul de control al averii și al intereselor personale va putea fi efectuat în decursul a un an după încetarea sau expirarea mandatului, a funcției publice ori de demnitate publică.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!