/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Modificările la legea privind Autoritatea Națională de Integritate, discutate la „Cutia Neagră”. „Au fost gândite ca să lege mâinile ANI”

missing
21 decembrie 2020, ora 22:43

Propunerile privind modificarea legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate „scârțâie la nivel de legalitate” și ar fi „gândite pentru ca să lege mâinile instituției”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, unde au fost făcute totalurile anului 2020 în justiție.

„Proiectul a fost înregistrat pe 4 decembrie și votat pe 16 decembrie. În două săptămâni. În acest timp, dacă respecți procedurile, nu poți trece o lege. De ce a trebuit această grabă? Nu cumva că se schimbă președintele?”, a menționat președintele Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea.

„Nu exclud că la mijloc sunt interesele unor oameni influenți, care au vrut prin această lege să își rezolve problemele și mai departe potopul”, a adăugat Vladislav Gribincea, precizând că „proiectul scârțâie la nivel de legalitatea în fața CC.

Avocata Cristina Țărnă spune că modificările votate „au fost gândite ca să lege mâinile ANI”.

„Partea cea mai ridicolă din tot acest efort parlamentar, la care am asistat, a fost că deputații au afirmat că au muncit până târziu și s-au dedat acestor activități din grijă pentru cetățeni. În ce mod îi ajută pe cetățeni faptul că ANI va trebui să-și limiteze controlul de la trei la un an nu este clar”, a mai adăugat invitata emisiunii.

Precizăm că astăzi, Curtea Constituțională a suspendat legea prin care a fost modificată activitatea Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Proiectul de lege, care aparține unui grup de deputați socialiști, propune ca procesul de control al averii și al intereselor personale va putea fi efectuat în decursul a un an după încetarea sau expirarea mandatului, a funcției publice ori de demnitate publică.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram