Cei doi cetățeni moldoveni au fost reținuți de către așa-numitele structuri de forță din regiunea transnistreană, după ce anterior un fost miliționer din raionul Camenca a fost arestat de către oamenii legii de la Chișinău, iar acțiunile Tiraspolului nu sunt altceva decât o răzbunare. Despre aceasta a declarat membrul Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică Chiril Moțpan.

În cadrul unui briefing de presă la Parlament, pe 21 decembrie curent, deputatul a spus că, în prezent, doi cetățeni ai Republicii Moldova se află în arest ilegal în stânga Nistrului, iar regimul de la Tiraspol mizează pe un schimb de reținuți, după ce un fost miliționer din raionul Camenca a fost arestat de către forțele de ordine de la Chișinău.

Chiril Moțpan a precizat că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a identificat cinci persoane implicate în reținerea cetățenilor moldoveni și că ar fi solicitat Procuraturii Generale (PG) pornirea urmării penale pe numele acestora.

„Amenințarea unor răpiri continuă să planeze asupra angajaților structurilor de forță de la Chișinău ce au domiciliul în stânga Nistrului”, a adăugat deputatul.

Amintim că ședința Comisiei Unificate de Control (CUC) planificată pentru 17 decembrie în orașul Bender a fost din nou amânată. Delegația Republicii Moldova acuză exponenții de la Tiraspol că sfidează actele operațiunii de pacificare și împiedică identificarea, examinarea soluțiilor la problemele din Zona de Securitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!