/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ O răzbunare? Cei doi cetățeni ar fi fost reținuți de MGB-ul de la Tiraspol, după arestarea unui fost miliționer din Camenca

missing
21 decembrie 2020, ora 11:36

Cei doi cetățeni moldoveni au fost reținuți de către așa-numitele structuri de forță din regiunea transnistreană, după ce anterior un fost miliționer din raionul Camenca a fost arestat de către oamenii legii de la Chișinău, iar acțiunile Tiraspolului nu sunt altceva decât o răzbunare. Despre aceasta a declarat membrul Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică Chiril Moțpan.

În cadrul unui briefing de presă la Parlament, pe 21 decembrie curent, deputatul a spus că, în prezent, doi cetățeni ai Republicii Moldova se află în arest ilegal în stânga Nistrului, iar regimul de la Tiraspol mizează pe un schimb de reținuți, după ce un fost miliționer din raionul Camenca a fost arestat de către forțele de ordine de la Chișinău.

Chiril Moțpan a precizat că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a identificat cinci persoane implicate în reținerea cetățenilor moldoveni și că ar fi solicitat Procuraturii Generale (PG) pornirea urmării penale pe numele acestora.

„Amenințarea unor răpiri continuă să planeze asupra angajaților structurilor de forță de la Chișinău ce au domiciliul în stânga Nistrului”, a adăugat deputatul.

Amintim că ședința Comisiei Unificate de Control (CUC) planificată pentru 17 decembrie în orașul Bender a fost din nou amânată. Delegația Republicii Moldova acuză exponenții de la Tiraspol că sfidează actele operațiunii de pacificare și împiedică identificarea, examinarea soluțiilor la problemele din Zona de Securitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram