/VIDEO/ Parlamentul se va întruni în două ședințe speciale. Dodon: „Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu va fi dezbătută miercuri”

21 decembrie 2020, ora 09:03

Președintele în exercițiu, Igor Dodon a anunțat că Parlamentul se va întruni în această săptămână  în două ședințe speciale. O ședință va avea loc miercuri, 23 decembrie, în cadrul căreia va fi dezbătută moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului Chicu depusă de către deputații din opoziție. Totodată, Igor Dodon a declarat că astăzi urmează să promulge Legea bugetului de stat și Legea privind politica bugetar-fiscală. Declarațiile au fost făcute luni, 21 decembrie, după ședința de lucru cu președinta Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

În cadrul briefingului de presă, președintele în exercițiu a anunțat că a semnat vineri, 18 decembrie, decretele de promulgare a Legii bugetului asigurărilor sociale și asigurărilor medicale. Dodon a mai menționat că joi, 24 decembrie, va avea loc o altă ședință a Parlamentului, dedicată inaugurării președintei Maia Sandu.

Igor Dodon, președinte în exercițiu:Am discutat despre semnarea și promulgarea Legilor votate de Parlament săptămâna trecută. Vreau să vă informez că majoritatea legilor eu deja le-am semnat încă vineri. Astăzi, în câteva ore, de la Parlament trebuie să vină bugetul de stat și politica fiscală le voi promulga astăzi ca să fie publicate mâine-poimâine. Astăzi se va convoca biroul permanent al Parlamentului la ora 14:00 și urmează să fie câteva ședințe speciale ale Parlamentului, două ședințe speciale, o ședință miercuri pentru a discuta moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu și joi va fi ședința de inaugurare a președintelui ales. Miercuri voi veni cu o adresare către cetățeni.”

Pe 16 decembrie, deputatul Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu a dat citire în plenul parlamentului moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului Chicu. Textul moțiunii a fost semnat de un număr de 34 de deputați ai fracțiunilor Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma DA și Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Tot pe 16 decembrie, deputații PSRM și PP Șor au votat proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2021. Proiectul a fost votat în lectura a doua, cu 56 de voturi.

Anterior, președinta aleasă, Maia Sandu anunțat că la data de 24 decembrie, la Palatul Republicii va avea loc ceremonia de învestire în funcția de președinte al Republicii Moldova. Igor Dodon a anunțat că va participa la procedura de inaugurare a președintelui ales împreună cu prim-ministrul și cu președinta Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram