Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Petru Frunze s-a arătat indignat de faptul că Guvernul a avizat negativ inițiativa legislativă care prevede oferirea unui voucher turistic cetățenilor angajați în câmpul muncii, în special lucrătorilor medicali. 

Pe 21 decembrie curent, în cadrul unui briefing de presă la Parlament, deputatul a spus că Guvernul a abandonat industria turismului, prin faptul că nu a susținut agenții economici pe timp de pandemie, nu a susținut inițiativele PAS  înaintate în acest sens.

„Am înregistrat un proiect de lege prin care ne-am propus să ajutăm agenții economici să nu falimenteze. Acesta prevede că fiecărui cetățean angajat în câmpul muncii statul urma să-i ofere un voucher în mărimea unui salariu mediu pentru economie, 7 900 lei, pentru turismul intern”, a spus Petru Frunze.

Alesul poporului a precizat că a indicat în această inițiativă că agențiile turistice trebuie să nu poată aplica o valoare de profit mai mare de zece la sută. De asemenea, aceste vouchere urmau a nu fi impozitate.

„Guvernul a avizat negativ, menționând că nu este nevoie de aceste vouchere. Dacă acest sistem avea să fie aplicat, domeniul turismului nu avea să dea faliment și să reînvie”, a declarat deputatul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!