/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Anunț important pentru pasagerii care intenționează să meargă la Moscova

missing
22 decembrie 2020, ora 15:08

Moldovenii care planifică să meargă la Moscova trebuie să țină cont de avertizarea din partea Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova. În contextul restricțiilor impuse de autoritățile Federației Ruse, la moment doar o companie avia efectuează zboruri spre Moscova. Este vorba de compania aeriană S7.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă informează că alți doi operatorii aerieni ai Federației Ruse Aeroflot și Nord Wind vor opera curse exclusiv pe segmentul Chișinău-Moscova din data de 25 decembrie 2020 și respectiv, 1 ianuarie 2021, urmând a fi transportați doar pasagerii care au dreptul de acces pe teritoriul Federației Ruse.

În prezent, operatorii aerieni naționali realizează zboruri doar pe cursa Moscova-Chișinău.

Consumatorii au dreptul de a fi informaţi în mod complet, corect şi précis asupra caracteristicilor serviciilor oferite de către agenţii economici astfel încât să aibă posibilitatea de a face o alegere raţională, în conformitate cu interesele lor. Obligația agenților economici de a informa consumatorii în termeni legali este prioritară în contextul pandemiei Covid-19.

Autoritatea Aeronautică Civilă atenționează operatorii aerieni naționali, care comercializează bilete pe segmentul Chișinău-Moscova, având certitudinea că nu vor realiza zborurile planificate, că utilizarea practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii se sancționează cu amendă contravențională.

În contexul în care foarte multe state au revenit la starea de urgență, restricționând parțial traficul aerian, Autoritatea Aeronautică Civilă îndeamnă toți pasagerii care intenționează să procure bilete de avion (pentru orice destinație), să consulte inițial pagina Ministerului Afacerilor Externe, rubrica alerte de calătorie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram