Moldovenii care planifică să meargă la Moscova trebuie să țină cont de avertizarea din partea Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova. În contextul restricțiilor impuse de autoritățile Federației Ruse, la moment doar o companie avia efectuează zboruri spre Moscova. Este vorba de compania aeriană S7.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă informează că alți doi operatorii aerieni ai Federației Ruse Aeroflot și Nord Wind vor opera curse exclusiv pe segmentul Chișinău-Moscova din data de 25 decembrie 2020 și respectiv, 1 ianuarie 2021, urmând a fi transportați doar pasagerii care au dreptul de acces pe teritoriul Federației Ruse.

În prezent, operatorii aerieni naționali realizează zboruri doar pe cursa Moscova-Chișinău.

Consumatorii au dreptul de a fi informaţi în mod complet, corect şi précis asupra caracteristicilor serviciilor oferite de către agenţii economici astfel încât să aibă posibilitatea de a face o alegere raţională, în conformitate cu interesele lor. Obligația agenților economici de a informa consumatorii în termeni legali este prioritară în contextul pandemiei Covid-19.

Autoritatea Aeronautică Civilă atenționează operatorii aerieni naționali, care comercializează bilete pe segmentul Chișinău-Moscova, având certitudinea că nu vor realiza zborurile planificate, că utilizarea practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii se sancționează cu amendă contravențională.

În contexul în care foarte multe state au revenit la starea de urgență, restricționând parțial traficul aerian, Autoritatea Aeronautică Civilă îndeamnă toți pasagerii care intenționează să procure bilete de avion (pentru orice destinație), să consulte inițial pagina Ministerului Afacerilor Externe, rubrica alerte de calătorie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!