Prevederile Legii bugetului pentru anul 2021 privind repartizarea mijloacelor financiare pentru autoritățile publice locale au fost atacate la Curtea Constituțională. Sesizarea a fost depusă de către fracțiunea PAS a sesizat la Curtea Constituțională. 

„Atât timp cât oamenii din localitate lucrează și plătesc impozite, acești bani trebuie să rămână în localitate. Nu este corect ca politicienii să le ia impozitele și să le împartă pe timp de noapte după cum le este convenabil. Sperăm ca CC să examineze sesizarea și să vină cât mai repede cu o decizie finală”, a declarat deputatul PAS Petru Frunze.

„Aceste prevederi, care au fost sesizate la CC, au fost aprobate în mod ilegal de către majoritatea parlamentară. Mai mult, aceste prevederi, adoptate la miez de noapte, sunt o batjocură față de banii publici, o batjocură față de impozitele achitate de cetățeni. Suma de 303 milioane lei a fost repartizată după principiul care primar este mai loial lui Dodon sau lui Șor”, a mai spus parlamentarul.

Precizăm că legea bugetului de stat pentru 2021 a fost deja promulgată de președintele în exercițiu Igor Dodon, în pofida criticilor din partea mai multor fracțiuni parlamentare, care au cerut reexaminarea proiectului de lege și politicii fiscale.

Totodată, legea bugetului a fost publicată în Monitorul Oficial.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!