/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Prevederi din legea bugetului de stat, atacate la CC. PAS: „Se plătesc impozite și banii trebuie să rămână în localități”  

22 decembrie 2020, ora 16:23

Prevederile Legii bugetului pentru anul 2021 privind repartizarea mijloacelor financiare pentru autoritățile publice locale au fost atacate la Curtea Constituțională. Sesizarea a fost depusă de către fracțiunea PAS a sesizat la Curtea Constituțională. 

„Atât timp cât oamenii din localitate lucrează și plătesc impozite, acești bani trebuie să rămână în localitate. Nu este corect ca politicienii să le ia impozitele și să le împartă pe timp de noapte după cum le este convenabil. Sperăm ca CC să examineze sesizarea și să vină cât mai repede cu o decizie finală”, a declarat deputatul PAS Petru Frunze.

„Aceste prevederi, care au fost sesizate la CC, au fost aprobate în mod ilegal de către majoritatea parlamentară. Mai mult, aceste prevederi, adoptate la miez de noapte, sunt o batjocură față de banii publici, o batjocură față de impozitele achitate de cetățeni. Suma de 303 milioane lei a fost repartizată după principiul care primar este mai loial lui Dodon sau lui Șor”, a mai spus parlamentarul.

Precizăm că legea bugetului de stat pentru 2021 a fost deja promulgată de președintele în exercițiu Igor Dodon, în pofida criticilor din partea mai multor fracțiuni parlamentare, care au cerut reexaminarea proiectului de lege și politicii fiscale.

Totodată, legea bugetului a fost publicată în Monitorul Oficial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram