De astăzi, 22 decembrie, în municipiul Chișinău au intrat în vigoare noi restricții în contextul pandemiei de COVID-19. În perioada sărbătorilor de iarnă sunt recomandate reuniuni restrânse. Totodată, masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice deschise, închise, dar și în transportul public.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) menține stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul municipiului Chișinău în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

Astfel, potrivit hotărârii CNESP, de astăzi, masca de protecţie a devenit obligatorie în spaţiile publice deschise, închise, dar și în transportul public. Locuitorii din Chişinău sunt obligaţi să poarte mască şi pe stradă, dar și în transportul public.

Se interzice, în perioada 22.12.200-15.01.2021, desfășurarea evenimentelor și ceremoniilor festive sau corporative cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Revelion (Anul Nou) în toate unitățile de alimentare publică, dar și în instituții, la locul de serviciu, indiferent de statutul juridic  public sau privat. Totodată, se interzice desfășurarea tuturor acțiunilor artistice și distractive, dansurile și concursurile, alte genuri de divertisment cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, în scopul fluidizării vizitatorilor și diminuării aglomerației în ajunul sărbătorilor de iarnă, prevenirii infecției cu noul coronavirus, programul Î.M. „Piața Centrală”, va fi modificat după cum urmează: 28 decembrie 2020 și 4 ianuarie 2021 se declară zile lucrătoare, iar zilele de 2 ianuarie și 8 ianuarie 2021 se declară zile sanitare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!