/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Stare de urgență în sănătate publică. Noi restricții în contextul pandemiei de COVID-19 în Chișinău

missing
22 decembrie 2020, ora 10:40

De astăzi, 22 decembrie, în municipiul Chișinău au intrat în vigoare noi restricții în contextul pandemiei de COVID-19. În perioada sărbătorilor de iarnă sunt recomandate reuniuni restrânse. Totodată, masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice deschise, închise, dar și în transportul public.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) menține stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul municipiului Chișinău în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

Astfel, potrivit hotărârii CNESP, de astăzi, masca de protecţie a devenit obligatorie în spaţiile publice deschise, închise, dar și în transportul public. Locuitorii din Chişinău sunt obligaţi să poarte mască şi pe stradă, dar și în transportul public.

Se interzice, în perioada 22.12.200-15.01.2021, desfășurarea evenimentelor și ceremoniilor festive sau corporative cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Revelion (Anul Nou) în toate unitățile de alimentare publică, dar și în instituții, la locul de serviciu, indiferent de statutul juridic  public sau privat. Totodată, se interzice desfășurarea tuturor acțiunilor artistice și distractive, dansurile și concursurile, alte genuri de divertisment cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, în scopul fluidizării vizitatorilor și diminuării aglomerației în ajunul sărbătorilor de iarnă, prevenirii infecției cu noul coronavirus, programul Î.M. „Piața Centrală”, va fi modificat după cum urmează: 28 decembrie 2020 și 4 ianuarie 2021 se declară zile lucrătoare, iar zilele de 2 ianuarie și 8 ianuarie 2021 se declară zile sanitare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram