Deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), nu vor participa la ședința specială a Parlamentului, miercuri, 23 decembrie, în cadrul căreia urmează să fie examinată moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului Chicu depusă de către deputații din opoziție. Asta, deși anterior, socialiștii declarau că vor declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut de către președintele în exercițiu, Igor Dodon.

Am participat la ședința fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Am făcut bilanțul sesiunii de toamnă a legislativului. Am mulțumit deputaților PSRM pentru susținerea inițiativelor mele sociale și economice, de o importanță majoră pentru concetățenii noștri. De asemenea, am vorbit despre ședința extraordinară a Parlamentului, planificată pentru 23 decembrie, în cadrul căreia urmează să fie dezbătută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ion Chicu. Deputații PSRM au decis că nu vor susține demiterea Cabinetului de Miniștri, dar și-au reiterat poziția privind necesitatea dizolvării Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. În context, membrii fracțiunii vor continua discuțiile în vederea identificării unei soluții optime pentru lansarea procedurii de dizolvare a Parlamentului.”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Luni, în cadrul briefingului de presă, a anunțat că Parlamentul se va întruni în această săptămână  în două ședințe speciale. O ședință va avea loc miercuri, 23 decembrie, în cadrul căreia va fi dezbătută moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului Chicu depusă de către deputații din opoziție. Joi, 24 decembrie, va avea loc o altă ședință a Parlamentului, dedicată inaugurării președintei Maia Sandu.

Pe 16 decembrie, deputatul Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu a dat citire în plenul parlamentului moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului Chicu. Textul moțiunii a fost semnat de un număr de 34 de deputați ai fracțiunilor Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma DA și Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!