/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Două sesizări depuse de deputații Platformei DA, respinse de Curtea Constituțională

missing
22 decembrie 2020, ora 18:01

Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, dar și cererea depusă de Liviu Vovc privind modificarea unor acte normative.

Sesizarea de suspendare a legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova a fost depusă de membrii Platformei DA: Dinu Plîngău și Maria Ciobanu.

Decizia Curții este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac. Tot astăzi, Curtea a respins sesizarea deputatului Liviu Vovc privind modificarea unor acte normative.

Amintim că, proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova a fost votat pe 16 decembrie, în lectura a doua. Pentru inițiativa legislativă au votat 55 de deputați.

Limba rusă, în calitate de limbă de comunicare interetnică se folosește pe teritoriul republicii, se folosește alături de limba de stat, se arată în proiect. Proiectul aparține unor deputați PSRM – Bogdat Țîrdea, Adrian Lebedinschi și Vasile Bolea.

Anterior, Curtea a mai respins o sesizare privind suspendarea aceleiași legi, care a fost depusă de deputatul Octavian Țîcu.

Legile au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram