Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, dar și cererea depusă de Liviu Vovc privind modificarea unor acte normative.

Sesizarea de suspendare a legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova a fost depusă de membrii Platformei DA: Dinu Plîngău și Maria Ciobanu.

Decizia Curții este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac. Tot astăzi, Curtea a respins sesizarea deputatului Liviu Vovc privind modificarea unor acte normative.

Amintim că, proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova a fost votat pe 16 decembrie, în lectura a doua. Pentru inițiativa legislativă au votat 55 de deputați.

Limba rusă, în calitate de limbă de comunicare interetnică se folosește pe teritoriul republicii, se folosește alături de limba de stat, se arată în proiect. Proiectul aparține unor deputați PSRM – Bogdat Țîrdea, Adrian Lebedinschi și Vasile Bolea.

Anterior, Curtea a mai respins o sesizare privind suspendarea aceleiași legi, care a fost depusă de deputatul Octavian Țîcu.

Legile au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!