Republica Moldova va primi un grant în valoare de 6,25 milioane de franci elvețieni din partea Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării proiectului Memorandumului de înţelegere dintre Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare cu privire la faza II a implementării Proiectului „Reducerea poverii bolilor netransmisibile”.

Memorandumul va contribui la creşterea accesului populaţiei la servicii calitative oferite la nivel de comunitate și va avea drept scop principal îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei prin combaterea bolilor netransmisibile. Acțiunile prevăzute în memorandum vor fi implementate până în anul 2024.

Proiectul „Reducerea poverii bolilor netransmisibile”, faza II, urmează a fi implementat de către Institutul Elveţian Tropical de Sănătate Publică, cu suportul financiar din partea Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare, şi în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Potrivit prevederilor legale, în cazul tratatelor internaționale, adoptarea deciziei cu privire la inițierea negocierilor este precedată de consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!