Patru oameni, printre care doi copii, s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Salvatorii au intervenit ieri pentru a acorda ajutor persoanele intoxicate în localitatea Tudora, raionul Ștefan Vodă.

Potrivit primelor cercetări, focul a fost aprins în sobă pentru prima dată în acest sezon, iar, anterior, nu a fost verificată.

„În urma exploatării acesteia un bărbat în vârstă de 34 de ani, o femeie în vârstă de 31 de ani, dar și doi băieți cu vârstele de 6 și 9 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale. Oamenii s-au simțit rău și au alertat serviciul medical. Medicii ajunși la fața locului au stabilit că aceștia s-au intoxicat cu monoxid de carbon”, spune purtătoarea de cuvânt a IGSU.

Personale au primit îngrijiri medicale, fără a fi nevoie spitalizarea acestora.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să fie foarte atenți la exploatarea surselor de încălzire. Nu este indicată folosirea sobelor cu defecțiuni, sau a celor care nu au fost verificate. Mai mult, în cazul exploatării surselor de încălzire, oamenii trebuie să aerisească bine încăperile, iar pe noapte focul din sobă să fie stins. În caz de situații de risc, persoanele pot apela pentru ajutor apelând Serviciul 112.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!