/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Au avut nevoie de îngrijiri medicale: Patru oameni, printre care doi copii, intoxicați cu monoxid de carbon

missing
23 decembrie 2020, ora 09:53

Patru oameni, printre care doi copii, s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Salvatorii au intervenit ieri pentru a acorda ajutor persoanele intoxicate în localitatea Tudora, raionul Ștefan Vodă.

Potrivit primelor cercetări, focul a fost aprins în sobă pentru prima dată în acest sezon, iar, anterior, nu a fost verificată.

„În urma exploatării acesteia un bărbat în vârstă de 34 de ani, o femeie în vârstă de 31 de ani, dar și doi băieți cu vârstele de 6 și 9 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale. Oamenii s-au simțit rău și au alertat serviciul medical. Medicii ajunși la fața locului au stabilit că aceștia s-au intoxicat cu monoxid de carbon”, spune purtătoarea de cuvânt a IGSU.

Personale au primit îngrijiri medicale, fără a fi nevoie spitalizarea acestora.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să fie foarte atenți la exploatarea surselor de încălzire. Nu este indicată folosirea sobelor cu defecțiuni, sau a celor care nu au fost verificate. Mai mult, în cazul exploatării surselor de încălzire, oamenii trebuie să aerisească bine încăperile, iar pe noapte focul din sobă să fie stins. În caz de situații de risc, persoanele pot apela pentru ajutor apelând Serviciul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram