/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Bărbatul care ar fi încercat să își omoare fosta soție și copilul, provocând un accident rutier, condamnat. Ce pedeapsă a primit

missing
23 decembrie 2020, ora 13:20

Șoferul care a provocat intenționat un accident rutier a fost condamnat de Judecătoria Strășeni la peste 15 ani de închisoare, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale. Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost învinuit de tentativă de omor, după ce iarna trecută, în seara de Revelion, ar fi provocat intenționat un accident rutier, în urma căruia copilul său în vârstă de 3 ani a ajuns la spital, iar fosta sa soție a rămas țintuită într-un scaun cu rotile. Mai mult, bărbatul ar fi fugit de la locul accidentului fiind în stare avansată de ebrietate la volan.

Cazul a avut loc în seara de 31 decembrie 2019. După ce a aflat că fosta soție în vârstă de 35 de ani, împreună cu copilul lor s-a pornit spre capitală cu o rudă, acolo unde urma să sărbătorească Revelionul, bărbatul a urcat băut la volan și s-a pornit din urma lor. Pe traseul Ungheni –Chișinău, ajungând în apropiere de localitatea Făgureni, Strășeni, acesta a accelerat și a intrat din plin cu mașina în autoturismul în care se afla femeia și copilul.

Impactul a fost atât de violent, încât mașina în care se aflau victimele a derapat de pe carosabil, inversându-se într-un șanț. Ulterior, șoferul a fost găsit și suspus testării alcoolscopice care a indicat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 0,68 mg/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Fiind audiat de procurori, bărbatul nu și-a recunoscut vina, negând că ar fi acționat din intenție. În rezultatul accidentului, victimele au suferit traumatisme grave, fiind internate la spital, femeia, în vârstă de 35 de ani, rămânând țintuită în scaunul cu rotile.

Inculpatul se afla în arest la domiciliu, și-a tăiat brățara GPS prin care era supravegheat și a reușit să fugă. Sentința a fost anunțată în lipsa inculpatului, acesta fiind anunțat în căutare.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport, fiind obligat să le achite părților vătămate prejudicii de peste 1,7 milioane de lei. Sentința este cu drept de atac.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram