Șoferul care a provocat intenționat un accident rutier a fost condamnat de Judecătoria Strășeni la peste 15 ani de închisoare, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale. Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost învinuit de tentativă de omor, după ce iarna trecută, în seara de Revelion, ar fi provocat intenționat un accident rutier, în urma căruia copilul său în vârstă de 3 ani a ajuns la spital, iar fosta sa soție a rămas țintuită într-un scaun cu rotile. Mai mult, bărbatul ar fi fugit de la locul accidentului fiind în stare avansată de ebrietate la volan.

Cazul a avut loc în seara de 31 decembrie 2019. După ce a aflat că fosta soție în vârstă de 35 de ani, împreună cu copilul lor s-a pornit spre capitală cu o rudă, acolo unde urma să sărbătorească Revelionul, bărbatul a urcat băut la volan și s-a pornit din urma lor. Pe traseul Ungheni –Chișinău, ajungând în apropiere de localitatea Făgureni, Strășeni, acesta a accelerat și a intrat din plin cu mașina în autoturismul în care se afla femeia și copilul.

Impactul a fost atât de violent, încât mașina în care se aflau victimele a derapat de pe carosabil, inversându-se într-un șanț. Ulterior, șoferul a fost găsit și suspus testării alcoolscopice care a indicat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 0,68 mg/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Fiind audiat de procurori, bărbatul nu și-a recunoscut vina, negând că ar fi acționat din intenție. În rezultatul accidentului, victimele au suferit traumatisme grave, fiind internate la spital, femeia, în vârstă de 35 de ani, rămânând țintuită în scaunul cu rotile.

Inculpatul se afla în arest la domiciliu, și-a tăiat brățara GPS prin care era supravegheat și a reușit să fugă. Sentința a fost anunțată în lipsa inculpatului, acesta fiind anunțat în căutare.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport, fiind obligat să le achite părților vătămate prejudicii de peste 1,7 milioane de lei. Sentința este cu drept de atac.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!