Cinci copii internați la Institutul Mamei și Copilului din Capitală, în secția chirurgie septică, au suferit din cauza unei intoxicații alimentare. Reprezentanții instituției spun că majoritatea dintre ei au consumat produse, pe care le depozitau pe noptieră.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu, a declarat pentru sanatate.info că este exclusă varianta ca aceștia să se fi intoxicat cu produse oferite de instituție, întrucât nu există o intoxicație în masă a copiilor.

„S-a creat o comisie, formată din medicii din instituție. Au verificat ce au consumat și majoritatea au întrebuințat mâncare de acasă, pe care o depozitau în saloane. Comisia a luat și niște probe și urmează să stabilească până la final ce s-a întâmplat. Ideea este că toată instituția se alimentează de la blocul alimentar, alte cazuri nu sunt. Chiar și acești pacienți alte simptome nu au avut, ca să se agraveze pe parcursul zilei, ceea ce denotă faptul că dacă era ceva de la Blocul alimentar, acum erau mai multe cazuri de intoxicație, adică în mai multe secții. Ei păstrau alimentele în noptieră, chiar dacă au frigider, însă temperatura în salon este de 23 de grade. Nu cunoaștem de la ce alimente s-au intoxicat, urmează comisia să stabilească”, a adăugat Cazacu.

În acest caz a fost creată o comisie, care investighează cazul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!