/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Cinci copii internați la Institutul Mamei și Copilului s-au intoxicat. Cazul este investigat

missing
23 decembrie 2020, ora 17:57

Cinci copii internați la Institutul Mamei și Copilului din Capitală, în secția chirurgie septică, au suferit din cauza unei intoxicații alimentare. Reprezentanții instituției spun că majoritatea dintre ei au consumat produse, pe care le depozitau pe noptieră.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu, a declarat pentru sanatate.info că este exclusă varianta ca aceștia să se fi intoxicat cu produse oferite de instituție, întrucât nu există o intoxicație în masă a copiilor.

„S-a creat o comisie, formată din medicii din instituție. Au verificat ce au consumat și majoritatea au întrebuințat mâncare de acasă, pe care o depozitau în saloane. Comisia a luat și niște probe și urmează să stabilească până la final ce s-a întâmplat. Ideea este că toată instituția se alimentează de la blocul alimentar, alte cazuri nu sunt. Chiar și acești pacienți alte simptome nu au avut, ca să se agraveze pe parcursul zilei, ceea ce denotă faptul că dacă era ceva de la Blocul alimentar, acum erau mai multe cazuri de intoxicație, adică în mai multe secții. Ei păstrau alimentele în noptieră, chiar dacă au frigider, însă temperatura în salon este de 23 de grade. Nu cunoaștem de la ce alimente s-au intoxicat, urmează comisia să stabilească”, a adăugat Cazacu.

În acest caz a fost creată o comisie, care investighează cazul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram