Diaspora continuă să fie alături cu protestatarii de la Chișinău. „Noi, cei din Diaspora de la Padova, considerăm imperios necesar de a ne solidariza în continuare cu protestatarii de la Chișinău și a condamna acțiunile criminale ale majorității parlamentare și ale actualei guvernări”.

„Reafirmăm cerințele noastre specificate în Declarația din 6 decembrie curent și cerem în continuare anularea acestor legi controversate ca fiind ilegale. Suntem revoltați de acțiunile majorității parlamentare care calcă în picioare Constituția și legislația prin adoptarea unor legi (nocturne) antipopulare, care vor afecta grav cetățenii Republicii Moldova”, spune Alexandru Marcinschi, un reprezentant al diasporei de la Padova.

„Republica Moldova are nevoie de o coeziune a societății împotriva actualului regim corupt pentru a schimba situația dramatică în care se regăsește și a reveni la normalitate, la un stat de drept”, se mai arată în declarație.

Amintim că mai bine de două săptămâni, agricultorii protestează în centrul Capitalei. La manifestații s-au alăturat și transportatorii și reprezentanții Horeca. În tot acest timp, s-a cerut demisia Guvernului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!