Consiliul municipal Chișinău a aprobat Contractul de Grant, în valoare de 3,3 milioane Euro, acordat de Uniunea Europeană, pentru implementarea proiectului ,,MOVE IT like Lublin” – a Chisinau public transport sustainable development initiative”, orientat pe dezvoltarea urbană integrată prin parteneriate stabilite între autoritățile locale din statele membre ale UE și a țărilor partenere.  

„Proiectul constă în dezvoltarea sistemului de transport public în municipiul Chișinău după modelul organizării transportului public din orașul Lublin (Polonia), cu un buget eligibil pentru activități de 3,3 milioane de Euro, din mijloacele Uniunii Europene, care include și partea de cofinanțare a municipalității de 5% din suma totală”, a declarat primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Inițiativa va fi implementată de Primăria municipiului Chișinău în colaborare cu Primăria orașului Lublin, în calitate de partener, selectat în conformitate cu cerințele Ghidului de Aplicare al programului de finanțare a Comisiei Europene.

Proiectul se va desfășura în perioada anilor 2021- 2023, în cadrul programului de finanțare „Partnerships for sustainable cities in the Southern and Eastern Neighbourhood”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!