Președintele în exercițiu, Igor Dodon și deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu vor participa mâine, 24 decembrie, la ședința comună a Parlamentului și Curții Constituționale (CC) când va fi depus jurământul de către președinta aleasă, Maia Sandu. Igor Dodon declară că va participa la procedura protocolară de transmitere a puterii. Declarațiile au fost făcute de către Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Moldova 1.

Igor Dodon, președinte în exercițiu: „Fracțiunea PSRM nu va participa la ceremonia de inaugurare a președintelui ales,  președinta Parlamentului va participa, eu personal nu voi participa la inaugurare. În a doua parte, ce ține de transmiterea puterii, voi participa. Eu o să o aștept în Palatul Prezidențial, o să o aștept cu flori și o să îi spun că atunci când va avea nevoie eu o să ajut.”

În cadrul unui briefing, președintele în exercițiu a menționat că pe 24 decembrie, împreună cu prim-ministrul și cu președinta Parlamentului va participa la procedura de inaugurare a președintelui ales.

Joi, 24 decembrie, în sala Palatului Republicii va avea loc ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președintă al R. Moldova. Anterior, președinta aleasă a menționat că pe fundalul pandemiei, evenimentul va fi mai modest, iar numărul invitaților va fi redus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!