/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Igor Dodon anunță că nu va participa la ceremonia de inaugurare a Maiei Sandu: „O să o aștept cu flori la Palatul Prezidențial”

missing
23 decembrie 2020, ora 20:56

Președintele în exercițiu, Igor Dodon și deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu vor participa mâine, 24 decembrie, la ședința comună a Parlamentului și Curții Constituționale (CC) când va fi depus jurământul de către președinta aleasă, Maia Sandu. Igor Dodon declară că va participa la procedura protocolară de transmitere a puterii. Declarațiile au fost făcute de către Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Moldova 1.

Igor Dodon, președinte în exercițiu: „Fracțiunea PSRM nu va participa la ceremonia de inaugurare a președintelui ales,  președinta Parlamentului va participa, eu personal nu voi participa la inaugurare. În a doua parte, ce ține de transmiterea puterii, voi participa. Eu o să o aștept în Palatul Prezidențial, o să o aștept cu flori și o să îi spun că atunci când va avea nevoie eu o să ajut.”

În cadrul unui briefing, președintele în exercițiu a menționat că pe 24 decembrie, împreună cu prim-ministrul și cu președinta Parlamentului va participa la procedura de inaugurare a președintelui ales.

Joi, 24 decembrie, în sala Palatului Republicii va avea loc ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președintă al R. Moldova. Anterior, președinta aleasă a menționat că pe fundalul pandemiei, evenimentul va fi mai modest, iar numărul invitaților va fi redus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram