Încă o sesizare la Curtea Constituțională din partea fracțiunii PAS. De această dată au fost atacate prevederile din Legea bugetului de stat pentru 2021 privind acumularea mijloacelor financiare la bugetul de stat din aplicarea amenzilor și sancțiunilor.

Semnatarul sesizării, deputatul PAS Dumitru Alaiba, consideră neconstituțională practica de planificare în bugetul de stat a amenzilor și sancțiunilor pe motiv că ar cauza un cerc vicios al abuzurilor și corupției cu amenzi date conform planului.

„Voi știți câte încălcări o să comiteți în anul 2021? Și știți poate câte amenzi o să primiți? Nu știți? Dar statul Republica Moldova știe. În 2021, noi o să încălcăm în sumă de 300 milioane lei. Așa e planificat în bugetul de stat. Asta nu e ok și asta chinuie foarte multă lume cu amenzi injuste – cetățeni și mai ales antreprenori”, a spune parlamentarul.

Precizăm că PAS a mai depus o sesizare la CC, prin care atacă prevederile Legii bugetului pentru anul 2021 privind repartizarea mijloacelor financiare pentru autoritățile publice locale au fost atacate la Curtea Constituțională

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!