/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Platforma DA, după demisia Guvernului: „Reiterăm opțiunea pentru alegeri parlamentare anticipate”

missing
23 decembrie 2020, ora 11:57

Platforma DA luat act de anunțul privind demisia Guvernului și își reiterează poziția față de organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

„Demisionarea actualului guvern este unul din obiectivele Platformei Demnitate și Adevăr, urmărit de-a lungul timpului, promovat prin moțiunea de cenzură depusă încă în luna iunie. Condamnăm totodată actul voluntarist al președintelui Parlamentului, care în mod arbitrar a anulat ședința Forului Legislativ Suprem al Țării, de la ora 15:00, destinată examinării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu”, se arată într-un comunicat.

Platforma DA își reiterează „opțiunea pentru alegeri parlamentare anticipate declanșate imediat conform procedurilor constituționale sau organizate de un Guvern de tranziție responsabil, capabil să gestioneze criza economică și sanitară de până la viitoarele alegeri parlamentare anticipate, libere și corecte”.

Amintim că astăzi, Ion Chicu a anunțat demisia Guvernului, după ce a avut discuții cu Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram