Demisia Guvernului Chicu deschide calea constituțională, cea mai scurtă, spre dizolvarea Parlamentului actual și declanșarea alegerilor anticipate, așa cum au cerut cetățenii. Despre aceasta a declarat președintele interimar PAS, Igor Grosu, într-un briefing de presă.

„Demisia Guvernului Chicu a fost posibilă datorită presiunii voastre. Demisia Guvernului Chicu este rezultatul presiunii cetățenilor, care în mod tranșant au cerut schimbări. Alegerile din noiembrie au arătat foarte clar ce vor cetățenii. Ei vor curățarea clasei politice, reformarea justiției, o luptă reală împotriva corupției. Vor să aibă conducători responsabili, integri care să lucreze în interesul țării. Primul pas a fost făcut pe 15 noiembrie. Oamenii au ales un președinte care să fie vocea lor”, a menționat Grosu în timpul Briefingului.

Potrivit lui, acum urmează al doilea pas, și anume, cel de declanșare al alegerilor parlamentare anticipate: „Este de datoria noastră să îndeplinim ce ne cer oamenii, iar oamenii cer clar alegeri parlamentare anticipate. Demisia Guvernului Chicu deschide calea constituțională, cea mai scurtă, spre dizolvarea Parlamentului actual și declanșarea alegerilor anticipate, așa cum au cerut cetățenii. Acum se discută mai multe scenarii: Guvern de tranziție, minoritar, foi de parcurs și altele. Dar trebuie să înțeleg un lucru simplu: Parlamentul actual este cauza crizei politice și a problemelor pe care le are țara”.

Amintim că, astăzi, 23 decembrie, Guvernul Ion Chicu a demisionat. Despre aceasta Ion Chicu a anunțat într-un briefing de presă.

„După cum am anunțat ieri la finalul ședinței de Guvern, am solicitat o întrevedere cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, am solicitat și o întrevedere cu președintele ales. După cum spuneam ieri, subiectul discuției în acest format este agrearea pașilor pentru declanșarea dizolvării Parlamentului. Este un obiectiv despre care toți am declarat că este unul prioritar, pentru a readuce la normalitate țara și ca să permitem societății să-și rezolve problemele”, a declarat Chicu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!