/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

S-a stins din viață Nicolae Uzun, fost primar al Capitalei

missing
23 decembrie 2020, ora 17:18

Nicolae Uzun, fost primar al capitalei, s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Despre aceasta a anunțat Primăria Chișinău. 

„Administrația publică locală Chișinău aduce sincere condoleanțe familiei, rudelor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut pe fostul edil”, se arată într-un necrolog publicat de Primărie.

Nicolae Uzun s-a născut la 7 mai 1938, de profesie inginer constructor, pe parcursul  activității a ocupat poziția de deputat în cadrul Comitetului orășenesc Chișinău, iar ulterior a îndeplinit funcția de ministru al construcțiilor în cadrul executivului RSSM. Acesta a deținut funcția de primar între anii 1975-1981.

Primăria municipiului Chișinău, denumită inițial „Duma orășenească”, a fost constituită în 1817. Municipiul Chișinău a avut în istoria sa 36 de primari, inclusiv doi interimari. Dintre aceștia, câțiva au deținut mai mult de două mandate.

Printre cei mai longevivi edili se numără: Carol Schmidt – 26 ani, Dimitrie Lovcinski – 14 ani, Dimitrie Mincu – 13 ani, Serafim Urechean – 11 ani și Dorin Chirtoacă – 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram