Nicolae Uzun, fost primar al capitalei, s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Despre aceasta a anunțat Primăria Chișinău. 

„Administrația publică locală Chișinău aduce sincere condoleanțe familiei, rudelor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut pe fostul edil”, se arată într-un necrolog publicat de Primărie.

Nicolae Uzun s-a născut la 7 mai 1938, de profesie inginer constructor, pe parcursul  activității a ocupat poziția de deputat în cadrul Comitetului orășenesc Chișinău, iar ulterior a îndeplinit funcția de ministru al construcțiilor în cadrul executivului RSSM. Acesta a deținut funcția de primar între anii 1975-1981.

Primăria municipiului Chișinău, denumită inițial „Duma orășenească”, a fost constituită în 1817. Municipiul Chișinău a avut în istoria sa 36 de primari, inclusiv doi interimari. Dintre aceștia, câțiva au deținut mai mult de două mandate.

Printre cei mai longevivi edili se numără: Carol Schmidt – 26 ani, Dimitrie Lovcinski – 14 ani, Dimitrie Mincu – 13 ani, Serafim Urechean – 11 ani și Dorin Chirtoacă – 10 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!