Fostul deputat democrat, actualmente neafiliat, Eugeniu Nichiforciuc a fost atacat, aseară, în stradă, imediat după ce a ieșit de la o emisiune televizată. Potrivit lui Nichiforciuc, o persoană necunoscută l-a împroșcat cu o substanță de culoare verde. Șoferul deputatului a încercat să-l rețină pe făptaș, însă ultimul l-ar fi atacat cu un cuțit, după care a reușit să fugă. Poliția a înregistrat cazul și urmează să identifice atacatorul, dar și ce substanță a fost aruncată peste Nichiforciuc.

Aceste imagini au fost filmate imediat după incident. Astăzi, Eugeniu Nichiforciuc ne-a povestit cum s-a întâmplat totul. Fostul democrat susține că nu a avut de suferit, însă își dorește ca Poliția să dea de urmele făptașului.

EUGENIU NICHIFORCIUC, DEPUTAT NEAFILIAT: După ce am ieșit de la emisiune, în timp ce traversam strada, am fost atacat din spate, stropit cu o substanță verde, componența chimică care nu o cunosc, dar cu toate că a nimerit și la față și la ochi semne nu a lăsat. Bine că nu a fost una toxică.”

Nichiforciuc spune că șoferul său a încercat să-l rețină pe atacator, însă nu a reușit.

EUGENIU NICHIFORCIUC, DEPUTAT NEAFILIAT: “Persoana care mă însoțea, adică șoferul, a început să fugă după această persoană, a ajuns-o, a avut loc între ei o altercație, după care atacatorul a scos un cuțit și a încercat să-l înjunghieze, însă nu a reușit și i-a tăiat scurta.”

Mai mult decât atât, fostul democrat a declarat pentru TV8 că, în spatele acestui atac, ar sta adversarii săi politici, însă a refuzat să dea nume.

EUGENIU NICHIFORCIUC, DEPUTAT NEAFILIAT: Este vorba despre cei pe care îi deranjează adevărul, care l-am vorbit nu odată, care nu odată mi-au făcut avertizări și în privat, și public. Am mari speranțe că ancheta va stabili, atât atacatorul, cât și pe cei care au comandat.”

Cazul a fost înregistrat la Poliție. Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele.

NATALIA STATI, OFIȚER DE PRESĂ POLIȚIA CAPITALEI: “Pe caz, a fost pornit un proces penal. Urmează a fi ridicate, conform procedurii, imaginile de pe camerele de supraveghere. Totodată, au fost luate probe ale substanței cu care a fost stropit și îndreptate la expertiză. Ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a comis aceasta faptă.”

În luna august, Biroul Executiv al PDM a decis excluderea lui Vladimir Andronachi și a lui Eugeniu Nichiforciuc din Partidul Democrat. În prezent, Nichiforciuc este deputat neafiliat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!