/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Cine l-a împroșcat pe Nichiforciuc cu o substanță verde? Deputatul susține că în spatele acestui atac ar sta adversarii săi politici

23 decembrie 2020, ora 20:11

Fostul deputat democrat, actualmente neafiliat, Eugeniu Nichiforciuc a fost atacat, aseară, în stradă, imediat după ce a ieșit de la o emisiune televizată. Potrivit lui Nichiforciuc, o persoană necunoscută l-a împroșcat cu o substanță de culoare verde. Șoferul deputatului a încercat să-l rețină pe făptaș, însă ultimul l-ar fi atacat cu un cuțit, după care a reușit să fugă. Poliția a înregistrat cazul și urmează să identifice atacatorul, dar și ce substanță a fost aruncată peste Nichiforciuc.

Aceste imagini au fost filmate imediat după incident. Astăzi, Eugeniu Nichiforciuc ne-a povestit cum s-a întâmplat totul. Fostul democrat susține că nu a avut de suferit, însă își dorește ca Poliția să dea de urmele făptașului.

EUGENIU NICHIFORCIUC, DEPUTAT NEAFILIAT: După ce am ieșit de la emisiune, în timp ce traversam strada, am fost atacat din spate, stropit cu o substanță verde, componența chimică care nu o cunosc, dar cu toate că a nimerit și la față și la ochi semne nu a lăsat. Bine că nu a fost una toxică.”

Nichiforciuc spune că șoferul său a încercat să-l rețină pe atacator, însă nu a reușit.

EUGENIU NICHIFORCIUC, DEPUTAT NEAFILIAT: “Persoana care mă însoțea, adică șoferul, a început să fugă după această persoană, a ajuns-o, a avut loc între ei o altercație, după care atacatorul a scos un cuțit și a încercat să-l înjunghieze, însă nu a reușit și i-a tăiat scurta.”

Mai mult decât atât, fostul democrat a declarat pentru TV8 că, în spatele acestui atac, ar sta adversarii săi politici, însă a refuzat să dea nume.

EUGENIU NICHIFORCIUC, DEPUTAT NEAFILIAT: Este vorba despre cei pe care îi deranjează adevărul, care l-am vorbit nu odată, care nu odată mi-au făcut avertizări și în privat, și public. Am mari speranțe că ancheta va stabili, atât atacatorul, cât și pe cei care au comandat.”

Cazul a fost înregistrat la Poliție. Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele.

NATALIA STATI, OFIȚER DE PRESĂ POLIȚIA CAPITALEI: “Pe caz, a fost pornit un proces penal. Urmează a fi ridicate, conform procedurii, imaginile de pe camerele de supraveghere. Totodată, au fost luate probe ale substanței cu care a fost stropit și îndreptate la expertiză. Ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a comis aceasta faptă.”

În luna august, Biroul Executiv al PDM a decis excluderea lui Vladimir Andronachi și a lui Eugeniu Nichiforciuc din Partidul Democrat. În prezent, Nichiforciuc este deputat neafiliat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram