/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Deputații salută demisia Guvernului Chicu. Opoziția se bucură, iar cei de la „Pentru Moldova” spun că premierul este iresponsabil

missing
23 decembrie 2020, ora 20:20

Demisia Guvernului a fost o decizie mult așteptată și de către fracțiunile parlamentare din opoziție. Cei de la PAS, spre exemplu, s-au bucurat de plecarea Guvernului Chicu, deoarece, potrivit lor, acest lucru deschide cea mai scurtă cale spre dizolvarea Parlamentului actual și declanșarea alegerilor anticipate. În schimb, deputații de la Platforma Pentru Moldova declară că premierul are o atitudine iresponsabilă, întrucât, pe fundalul pandemiei, lasă cetățenii în instabilitate, în plină iarnă.

IGOR GROSU, DEPUTAT PAS:Este de datoria noastră să îndeplinim ce ne cer oamenii, iar oamenii cer clar alegeri parlamentare anticipate. Demisia Guvernului Chicu deschide calea constituțională, cea mai scurtă, spre dizolvarea Parlamentului actual și declanșarea alegerilor anticipate.”

După demisia Guvernului, și deputații de la „Pro Moldova” au venit cu o reacție, spunând că „Guvernul Chicu este istoria nefericită a țării”.

„Pro Moldova” a pledat mereu ca acesta să fie trimis în demisie, pentru gafe și proasta guvernare. Rând pe rând, pleacă și acest lucru e de bine. Dar este momentul în care trebuie să ne gândim ce facem cu cei care rămân, adică cu locuitorii țării.”, au scris cei de la Pro Moldova.

Și deputații Platformei DA nu s-au arătat uimiți de demisia Guvernului. Într-un comunicat emis de aceștia se arată că formațiunea pledează pentru existența unui Guvern interimar, care ar fi capabil să gestioneze criza economică și sanitară de până la viitoarele alegeri parlamentare anticipate.

ALEXANDRU SLUSARI, DEPUTAT PPDA:Imediat după turul doi, Chicu trebuia să demisioneze, pentru că stăpânul lui, Dodon, a pierdut alegerile. Nu a fost surpriză, așteptam chiar ieri să facă acest lucru.”

Iar democrații declară că ultimele legi aprobate de Legislativ vor rămâne oricum pe seama Guvernului Chicu.

Demisia acestui guvern înseamnă că Executivul nu va mai fi în slujba hoților de miliarde, așa cum a fost ultimele săptămâni. S-a încheiat acest episod rușinos. Acum mingea e pe terenul noului președinte.”

Deranjați de demisie s-au arătat doar aleșii poporului care fac parte din Platforma Pentru Moldova. Aceștia se arată îngrijorați și spun că, din cauza acestei decizii, țara va intra în haos.

„Suntem îngrijorați de atitudinea iresponsabilă a actualului Guvern și a premierului Ion Chicu care, astăzi, în discursul său, nu a menționat nimic despre o eventuală foaie de parcurs privind acțiunile viitoare. În pragul iernii, în plină pandemie de coronavirus și criză economică țara riscă să intre în colaps.”

Deputații din opoziție au înaintat recent a doua moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Aceasta urma să fie examinată astăzi, dar Ion Chicu și-a anunțat demisia cu puțin timp înainte ca deputații să se întrunească în plenul Parlamentului, așa că ședința nu a mai avut loc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram