Pentru că luna decembrie este luna cadourilor, Misiunea Socială Diaconia a decis să aducă bucurie în peste 300 de case din întreaga țară. Familiile cu mulți copii, cele social vulnerabile sau bătrânii care au rămas singuri, au primit astăzi pachete cu produse alimentare, pentru a avea ce pune pe masă, de sărbători. Unii le-au primit cu lacrimi de bucurie în ochi, alții însă, au fost mai triști, dar cu speranța că noul an va veni cu evenimente mult mai frumoase în viața lor.

Olga este mamă a patru copii și, pentru că îi este greu să-i întrețină, s-a bucurat foarte mult de cadoul primit. Femeia spune că se străduie să le ofere copiilor săi tot ce le trebuie, așa că darul primit este ca o binecuvântare.

„- Iată noi v-am adus acest cadou să-l primiți cu drag, să-l folosiți, să vă bucurați de sărbătoare. – Mulțumim, să fie toată lumea sănătoasă, să fie pace și să nu fie boli”.

Un dar de Crăciun a fost adus și în casa bunicii Maria, care creste de una singura doi nepoți. Femeia și-a stăpânit lacrimile cu greu, atunci când a văzut că pe poarta ei intră oamenii cu daruri de la Diaconia. Cei doi băieți, de 13 și de 8 ani, trăiesc doar cu bunica lor, deoarece tatăl le-a decedat, iar mama i-a abandonat. Dar copiii nu prea înțeleg greul pe care îl duce bunica lor. Ei zâmbesc și spun că o ajută cum pot, chiar și la tăiat lemne.

„Un dar a ajuns și la voi, să aveți o mângâiere de sărbători și aici, băieți, sunt dulciuri și suc și cred că rezolvați imediat”.

MARIA, BENEFICIARĂ: „Îs tare ascultători, tare bravo, tare cuminți. Am tăiat lemne, ieri, și le-au cărat la dos pe toate mititeii”.

Am ajuns și la o casă cu șase copii, care trăiesc la limita sărăciei, doar cu mama lor. Cel mai mic dintre ei are doar două luni, iar cel mai mare – 8 ani. Mama copiilor era plecată la oraș, iar copiii ne-au spus că au grijă unul de altul. Bucuria le-a luminat fețele, atunci când au auzit că vor primi dulciuri în dar.

„- E călduț la voi sau e frig? – E cald. – Și cum te cheamă pe tine? – Vasile. – Dar pe tine? – Sveta. – Ce frumoasă ești tu Sveta. – Dragii mei, noi vă lăsăm un pachet cu niște produse, este acolo și un suc, și niște bombonele”.

De pachete cu produse au beneficiat și mai multe persoane în vârstă, care sunt singure și neajutorate. Această femeie și-a stăpânit emoțiile cu mare greu. Ea spune că este pentru prima dată, când primește un ajutor.

„Am ajuns la 84 de ani, dar nu am primit niciodată nimic. Doamne, ce vă mulțumesc din toată inima”!

EUGENIA, BENEFICIARĂ: „Iată, îmi tremură picioarele. Vă mulțumesc din toată inima, nu știu, nu m-am gândit niciodată, nu am primit niciodată de la nimeni nimic”.

Responsabilii de la Diaconia spun că trăiesc cel mai frumos sentiment, atunci când împart beneficiarilor aceste cutii cu produse. Ei spun că asistenții sociali din sate le ajută să identifice familiile care au nevoie de ajutor.

IOAN COSOI, PREOT, COORDONATOR PROIECTE SOCIALE: „Ne-am gândit la cei mai nevoiași oameni. Colaborez cu teritoriile și anul acesta vor ajunge aceste 300 de cadouri în 13 localități”.

Pentru al doilea an consecutiv, la acțiunea de binefacere, organizată de Misiunea Diaconia, în perioada sărbătorilor de iarnă, se alătură o asociație de investitori români.

DAN NUȚIU, PREȘEDINTE EXECUTIV AIR: „Am descoperit niște oameni minunați, care de la început ne-au fost alături și ne-au sprijinit acțiunile noastre sociale, prin care vrem să aducem un aport umil față de mulțimea de oameni nevoiași, care încă, din păcate, trăiesc în Republica Moldova. Noi suntem alături de ai, iar bucuria pe care o vedem în ochii oamenilor este de neprețuit”.

În acest an, Misiunea socială Diaconia, susținută de Asociația Investitorilor Români, a pregătit 4,5 tone de produse alimentare pentru oamenii nevoiași din Moldova. Campania “AIR de sărbători” va dura până la Revelion.

Reporter- Cătălina Graur
Imagine- Ghenadie Stoianov

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!