/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

„Nu au fost planificate întâlniri oficiale”. Kremlinul anunță că pe agendă nu există întrevederi cu Igor Dodon 

missing
24 decembrie 2020, ora 15:42

Kremlinul a anunţă că nu sunt planificate întrevederi oficiale cu ex-preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care merge astăzi la Moscova, scrie ria.ru.

„Nu sunt planificate în acest context niciun fel de întrevederi oficiale. Însă, pe de altă parte, Igor Dodon poate veni în calitate de persoană particulară şi aici nu sunt niciun fel de restricţii”, a menționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Precizăm că Igor Dodon a anunţat miercuri că va pleca joi la Moscova, alături de primarul Chişinăului, Ion Ceban, şi de vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Batrîncea.

În cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune Moldova 1, acesta a spus că va avea întrevederi oficiale cu preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Veaceslav Volodin, cu reprezentantul Kremlinului pentru relaţia cu Republica Moldova, Dmitri Kozak, precum şi cu conducerea partidelor cu care PSRM are semnate acorduri.

„Ce ține de întrevederi oficiale, voi avea o întrevedere cu președintele Dumei de Stat, cu Kozak. Sunt și întrevederi neoficiale, dar despre ele nu se spune. Săptămâna curentă, în cadrul întrevederii voi discuta și despre relațiile R. Moldova cu Federația Rusă odată cu venirea noului președinte ales. Ar putea să nu fie prelungite facilitățile, dar acest subiect ține de președintele țării”, a declarat Dodon.

Acesta a mai anunțat că va avea şi întrevederi neoficiale despre care nu a vrut să vorbească.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram