/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Peste 1 milion de păsări vor fi sacrificate în Japonia după izbucnirea unui focar de gripă aviară

24 decembrie 2020, ora 16:19

Autoritățile japoneze au început sacrificarea a peste 1 milion de găini de la o fermă de ouă din estul țării după descoperirea unui focar de gripă aviară, relatează DPA, citată de Agerpres.

Măsura sacrificării păsărilor vine la o zi după ce muncitorii unui ferme au descoperit aproximativ 220 de găini moarte și au raportat situația oficialilor din cadrul administrației locale.

Guvernatorul din Chiba, Kensaku Morita, a solicitat Ministerului Apărării să trimită soldați care să ajute la uciderea celor 1,16 milioane de găini și la îngroparea acestora în orașul Isumi, situat la 80 de kilometri sud-est de Tokyo.

Este prima operațiune de acest fel desfășurată în estul Japoniei în acest sezon. Guvernatorul asigură însă că focarul va fi controlat într-un timp cât mai scurt.

Acesta este cel de-al 32-lea focar de gripă aviară consemnat în Japonia doar în acest sezon, până acum fiind sacrificate peste 4,6milioane de găini.

Cel mai recent focar a afectat treisprezece prefecturi, potrivit Ministerului Agriculturii, Silviculturii şi Pescuitului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram