Autoritățile japoneze au început sacrificarea a peste 1 milion de găini de la o fermă de ouă din estul țării după descoperirea unui focar de gripă aviară, relatează DPA, citată de Agerpres.

Măsura sacrificării păsărilor vine la o zi după ce muncitorii unui ferme au descoperit aproximativ 220 de găini moarte și au raportat situația oficialilor din cadrul administrației locale.

Guvernatorul din Chiba, Kensaku Morita, a solicitat Ministerului Apărării să trimită soldați care să ajute la uciderea celor 1,16 milioane de găini și la îngroparea acestora în orașul Isumi, situat la 80 de kilometri sud-est de Tokyo.

Este prima operațiune de acest fel desfășurată în estul Japoniei în acest sezon. Guvernatorul asigură însă că focarul va fi controlat într-un timp cât mai scurt.

Acesta este cel de-al 32-lea focar de gripă aviară consemnat în Japonia doar în acest sezon, până acum fiind sacrificate peste 4,6milioane de găini.

Cel mai recent focar a afectat treisprezece prefecturi, potrivit Ministerului Agriculturii, Silviculturii şi Pescuitului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!