/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Petru Corduneanu, directorul adjunct al SPPS, a demisionat din funcție

24 decembrie 2020, ora 15:41

Directorul adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Petru Corduneanu, a demisionat din funcție. Decretul privind eliberarea acestuia va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, scrie moldpres.md.

Potrivit documentului, în temeiul art. 88 lit. j) din Constituția Republicii Moldova și al art. 8 alin. (2) din Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Petru Corduneanu se eliberează, la data de 21 decembrie 2020, din funcția de director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, conform cererii depuse.

Petru Corduneanu a fost numit în funcția de director SPPS în iunie 2019. În 2015 a deținut funcția de consilier municipal pe lista Partidului Socialiștilor.

În luna iulie 2017 a devenit deputat, după decesul parlamentarei socialiste Irina Mîzdrenco, fiind următorul pe lista socialiștilor. La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 a candidat pentru un nou mandat pe Circumscripția nr. 38 Hâncești.

Totodată, în perioada guvernării comuniste, 2001 – 2009, a ocupat diferite funcții în cadrul Ministerului de Interne, iar în timpul revoltei din aprilie 2009 deținea funcția de șef al Direcției Generale Poliție Ordine Publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram