Directorul adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Petru Corduneanu, a demisionat din funcție. Decretul privind eliberarea acestuia va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, scrie moldpres.md.

Potrivit documentului, în temeiul art. 88 lit. j) din Constituția Republicii Moldova și al art. 8 alin. (2) din Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Petru Corduneanu se eliberează, la data de 21 decembrie 2020, din funcția de director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, conform cererii depuse.

Petru Corduneanu a fost numit în funcția de director SPPS în iunie 2019. În 2015 a deținut funcția de consilier municipal pe lista Partidului Socialiștilor.

În luna iulie 2017 a devenit deputat, după decesul parlamentarei socialiste Irina Mîzdrenco, fiind următorul pe lista socialiștilor. La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 a candidat pentru un nou mandat pe Circumscripția nr. 38 Hâncești.

Totodată, în perioada guvernării comuniste, 2001 – 2009, a ocupat diferite funcții în cadrul Ministerului de Interne, iar în timpul revoltei din aprilie 2009 deținea funcția de șef al Direcției Generale Poliție Ordine Publică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!