/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Cere să se facă dreptate. Un taximetrist a fost bătut crunt, însă ancheta bate pasul pe loc

24 decembrie 2020, ora 21:05

După ce a primit o bătaie soră cu moartea, un taximetrist din capitală, se plânge că, deși au trecut deja 8 luni de la calvarul prin care a trecut, ancheta bate pasul pe loc. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, susține că anchetatorii nu ar întreprinde nimic, pentru a-i găsi pe agresorii săi. Cu toate că resping aceste acuzații, polițiștii au refuzat, totuși, să ne spună la ce etapă este ancheta. Pentru a-și face dreptate, taximetristul s-a văzut nevoit să adune probe de unul singur și le-a expediat polițiștilor. Bărbatul spune că nu va renunța la căutările sale, până când răufăcătorii nu-și vor primi pedeapsa.

Igor Fediuș este taximetristul care a fost snopit în bătaie, acum 8 luni. Bărbatul, care este și fost lector universitar, susține că totul s-a întâmplat în seara de 5 aprilie, atunci când a fost chemat să preia o familie de pe strada Nicolae Milescu Spătaru din sectorul Ciocana al Capitalei.

IGOR FEDIUȘ, VICTIMĂ: „Am auzit o bătaie în portbagaj. Am coborât, crezând că vrea să pună căruciorul în portbagaj. Eu l-am privit în față, era cu glugă, nu a spus nimic. Am simțit că m-a lovit cu un obiect dur.

Bărbatul ne-a mai spus că bătaia ar fi fost surprinsă de camerele de supraveghere din zonă, iar polițiștii ar fi intrat în posesia acelor imagini.

IGOR FEDIUȘ, VICTIMĂ: „Eu am văzut de două ori video pe calculatorul anchetatorului Igor Diaconu, cum eu cobor din mașină, cum deschid portbagajul, cum sunt atacat, cum sunt bătut, cum sunt căzut la pământ. Tot se vede destul de clar.”

Astăzi, bărbatul se plânge că ancheta bate pasul pe loc și acuză anchetatorii de la Inspectoratul de Poliție Ciocana că, timp de 8 luni, nu ar fi prezentat niciun rezultat. Am mers împreună cu taximetristul la Inspectoratul de Poliție Ciocana, pentru a afla la ce etapă este ancheta. După ce am așteptat în jur de jumătate de oră la unitatea de gardă, la discuții a ieșit comisarul principal Iurie Vacarciuc care ne-a cerut să deconectăm camera de luat vederi.

IURIE VACARCIUC, COMISAR-PRINCIPAL: „- Domnul este victima…- Închideți camera vă rog. – Noi închidem camera cu condiția că ne oferiți informații. – Dumneavoastră nu puneți condiții, închideți camera și haideți să discutăm.”

Totuși, varianta audio a convorbirii dintre reporterul TV8 și comisarul Vacarciuc a fost înregistrată de taximetrist. Am încercat să aflăm la ce etapă este ancheta și dacă a fost identificat vreun suspect în cele opt luni care s-au scurs de la demararea anchetei. Comisarul Vacarciuc ne-a spus, însă, că, pentru a obține această informație, trebuie să depunem o solicitare oficială.

IURIE VACARCIUC, COMISAR-PRINCIPAL: „- Dumnealui spune că au trecut 8 luni și 3 săptămâni. Noi vrem să știm, în tot acest timp, ce s-a făcut de atunci și până acum, sunt careva probe? – Faceți o interpelare oficială. Bine?

Pentru a face lumină în cazul său, bărbatul a expediat un demers la Procuratura Generală, prin care a cerut ca făptașii, dar și polițiștii implicați în anchetă, să fie trași la răspundere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram