An de an, tradiția ambuteiajelor în ajunul sărbătorilor se păstrează cu sfințenie. Și de data aceasta, pe străzile din Capitală s-a circulat cu dificultate și s-au format cozi kilometrice, iar șoferii se plâng că pierd toată ziua doar pe drumuri. Pietonii sunt indignați și ei, pentru că așteaptă prea mult timp transportul public.

Tema ambuteiajelor, înainte de sărbători, este mai actuală ca niciodată. Din cauza numărului mare de mașini, astăzi, pe majoritatea străzilor din Capitală s-au format ambuteiaje.

„Iată, acuș e jumate de oră. În loc să lucrezi, stai și iese motorina pe tubul de „apașament”, sau cum se numește?”

„- De cât timp stați în ambuteiaj? – De vreo 20 de minute . – Și cât credeți că o să mai stați? – Cred că vreo oră la sigur.”

Această femeie spune că așteaptă transportul public deja de jumate de oră, așa că a reușit să înghețe de-a binelea.

„Sărbătorile, mult transport, toți cu mașinile și iată transportul stă pe loc, nu poate merge. Dar cum, trebuie să mă duc.”

Unii șoferi spun că există o metodă de a rezolva problema o dată și pentru totdeauna.

„Lumea, pur și simplu, să mai treacă la transportul public și mai mult să economisim.”

„- Poliția trebuie să stea la… – Și credeți că nu stă? – Dar tolcul că stă? Stau în mașină.”

„Soluția chiar de-ar fi, să vă dau eu un exemplu, n-o să fie aprobată, înțelegeți? Asta-i sistema la noi în țară.”

Și tot așa, de la Crăciun la Paște, șoferii spun că nu le rămâne nimic altceva de făcut, decât să aștepte în ambuteiaje și să piardă timpul în continuare. Pentru că, oricât s-ar vorbi, oricum nimic nu se întreprinde, mai zic ei. Anterior, Poliția Capitalei spunea că în orele de vârf, în cele mai aglomerate intersecții, sunt prezente echipajele de patrulare pentru a fluidiza traficul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!