Platforma DA a contestat la Curtea Constituțională plafonarea taxelor locale. Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.
„Aceste norme legislative, votate ca și alte multiple legi, cu încălcarea gravă a procedurii, reprezintă o limitare directă a autonomiei locale.
Mai mult ca atât, plafonarea taxelor locale contravine angajamentelor internaționale asumate de autoritățile naționale în domeniul democrației locale și în special Recomandării Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.
Anterior, deputații Platformei DA Liviu Vovc, Maria Cioban și Dinu Plîngău au contestat la Curtea Constituțională 2 proiecte de Lege aprobate de deputații PSRM – Pentru Moldova la ședința Parlamentului din 16 decembrie. Este vorba despre legile privind activitatea farmaceutică, dar și Legea privind funcționarea limbilor vorbite în Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!