/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Platforma DA a contestat la Curtea Constituțională plafonarea taxelor locale

missing
25 decembrie 2020, ora 11:45
Platforma DA a contestat la Curtea Constituțională plafonarea taxelor locale. Despre aceasta a anunțat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.
„Aceste norme legislative, votate ca și alte multiple legi, cu încălcarea gravă a procedurii, reprezintă o limitare directă a autonomiei locale.
Mai mult ca atât, plafonarea taxelor locale contravine angajamentelor internaționale asumate de autoritățile naționale în domeniul democrației locale și în special Recomandării Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.
Anterior, deputații Platformei DA Liviu Vovc, Maria Cioban și Dinu Plîngău au contestat la Curtea Constituțională 2 proiecte de Lege aprobate de deputații PSRM – Pentru Moldova la ședința Parlamentului din 16 decembrie. Este vorba despre legile privind activitatea farmaceutică, dar și Legea privind funcționarea limbilor vorbite în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram