/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

România: Campania de vaccinare anti-COVID începe pe 27 decembrie

missing
25 decembrie 2020, ora 09:13

Campania de vaccinare împotriva COVID începe în România pe 27 decembrie, a anunțat președintele Klaus Iohannis, joi, după ședința de lucru cu noul Guvern, scrie digi24.ro

„În ce privește campania de vaccinare, pot să vă confirm: campania începe în România și în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27 decembrie, duminică”, declarat Klaus Iohannis, precizând că cele 10.000 de doze care urmează să ajungă sâmbătă, 26 decembrie reprezintă „o tranșă simbolică”.

„Dar imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranșe de vaccin. Așa se va continua până când toată populația va beneficia de vaccin.

Aceste vaccinuri sunt sigure, eficiente și autorizate la cele mai înalte standarde europene. Recomandăm tuturor românilor să fie pregătiți să se vaccineze”.

UE cumpără vaccinele centralizat, pentru toate țările membre, cărora li se distribuie un număr de doze proporțional cu populația. Organizarea campaniilor de vaccinare este responsabilitatea guvernelor naționale.

Joi, 24 decembrie, în discursul de inaugurare, președinta Maia Sandu a declarat între altele, că una din prioritățile momentului este procurarea unui vaccin anti-Covid.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram