Campania de vaccinare împotriva COVID începe în România pe 27 decembrie, a anunțat președintele Klaus Iohannis, joi, după ședința de lucru cu noul Guvern, scrie digi24.ro

„În ce privește campania de vaccinare, pot să vă confirm: campania începe în România și în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27 decembrie, duminică”, declarat Klaus Iohannis, precizând că cele 10.000 de doze care urmează să ajungă sâmbătă, 26 decembrie reprezintă „o tranșă simbolică”.

„Dar imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranșe de vaccin. Așa se va continua până când toată populația va beneficia de vaccin.

Aceste vaccinuri sunt sigure, eficiente și autorizate la cele mai înalte standarde europene. Recomandăm tuturor românilor să fie pregătiți să se vaccineze”.

UE cumpără vaccinele centralizat, pentru toate țările membre, cărora li se distribuie un număr de doze proporțional cu populația. Organizarea campaniilor de vaccinare este responsabilitatea guvernelor naționale.

Joi, 24 decembrie, în discursul de inaugurare, președinta Maia Sandu a declarat între altele, că una din prioritățile momentului este procurarea unui vaccin anti-Covid.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!