De sărbători, au vrut să fie mai aproape de cei de acasă și au adus magia Crăciunului pentru sute de copii din Republica Moldova, chiar dacă se află peste Ocean. Mai mulți moldoveni stabiliți în SUA au organizat o nouă ediție a campaniei „Santa’s bag”, în pofida restricțiilor impuse de pandemie, care le-au îngreunat dorința de ajuta mai mulți copii.

„Unul dintre proiectele noastre este „Santa’s bag”. Este inspirat din cunoscutul proiect Shoese-box, doar că noi l-am adaptat nevoilor pe care le au copii. Am mers de la ideea să nu strângem cadourile în boxe. Noi am decis ca în locul cutiilor să fie ceva benefic și am schimbat cu un ghiozdan, pe care copii îl vor putea folosi atunci când vor avea nevoie. Inițial, ne-am pornit să ajutăm 70 de copii, însă văzând amploarea campaniei am mai adăugat copii. Astfel, timp de trei ore au fost adoptați 150 de copii, dar, până la final, am adunat daruri pentru 304 copii”, a spus Marta Iacob, organizatoarea campaniei.

Primele daruri au ajuns la copii din satul Mălăieștii Noi din raionul Criuleni. Emoționați și curioși, copii au așteptat cuminți să le fie înmânate ghiozdanele pline cu daruri alese cu grijă. Unii nu au avut răbdare și s-au uitat printre daruri.

Emoții au avut și părinții copiilor, care spun că sunt recunoscători organizatorilor campaniei.  Directoarea Liceului din Mălăieștii Noi, Mariana Cotoman, a menționat că a evenimentul a fost unic și magic.

Pentru a susține pe micuți, s-au mobilizat zeci de moldoveni din mai multe state. Alții au cumpărat daruri, alții au donat pentru transportul ghiozdanelor în  Republica Moldova.

„În proiect noi am încercat să unim comunitățile de moldoveni din mai multe state. Avem susținători și donatori moldoveni din Pennsylvania, Florida, New York, California, Washington. Toți voluntarii s-au unit și au donat cadourile. Unele cadouri le-am adus la Chicago cu ajutorul unor moldoveni, care sunt șoferi de TIR, și ne-au ajutat. Au adus câte 30 de ghiozdane, le-au pus în camion. Aveam emoții ca să ajungă cu bine. Oamenii foarte tare s-au mobilizat”, a adăugat Marta Iacob.

Campania „Santa’s bag” a fost inițiată de Touching a Life. Unele daruri au ajuns și la copii susținuți de organizația „The Moldova Project”, un proiect de caritate, care susțin familiile social-vulnerabile din Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!