/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dodon, Greceanîi, Bătrâncea și Ceban, întrevedere cu Dmitri Kozak la Moscova. Ce au discutat aceștia

26 decembrie 2020, ora 09:58

Fostul președinte Igor Dodon, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, bașkana Găgăuziei Irina Vlah și primarul general de Chișinău Ion Ceban s-au întâlnit la Moscova cu Dmitri Kozak, șef adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse. Despre aceasta a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Pe finalul zilei de lucru de astăzi la Moscova, împreună cu Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, Irina Vlah, bașkanul Autonomiei Găgăuze, Ion Ceban, primarul general al Chișinăului, am avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse”, a scris Dodon.

Potrivit lui, grupul de politicieni a discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două state: „Am făcut totalurile acestui an pe dimensiunea relațiilor moldo-ruse și am constatat dinamica pozitivă a acestora, în pofida crizei pandemice și a proceselor politice din Republica Moldova. În altă ordine de idei am discutat despre perspectivele colaborării economice dintre Moldova și Rusia, dar și despre cooperarea regională. Am remarcat că în acest sens există un potențial nevalorificat pe deplin”.

Amintim că, la o zi după inaugurarea Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova, mai mulți deputați din Partidul Socialiștilor au plecat în Federația Rusă.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Parlament, din delegație fac parte speakerul Zinaida Greceanîi, vicespeakerul Vlad Batrîncea, deputații Corneliu Furculiță și Bogdan Tîrdea, precum și Secretarul General al Parlamentului, Adrian Albu.

„În cadrul vizitei, vor avea loc mai multe întâlniri, inclusiv întrevederea bilaterală a Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu Președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Veaceslav Volodin”, se arată în comunicat.

Vizita are loc în perioada 25-28 decembrie, iar agenda de discuții include mai multe aspecte privind dezvoltarea relațiilor interparlamentare și alte chestiuni din agenda colaborării moldo-ruse.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram