/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Franța a confirmat un prim caz de contaminare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

26 decembrie 2020, ora 11:07

Franța a înregistrat primul caz de contaminare cu noua tulpină SARS-CoV-2 apărută inițial în Marea Britanie, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat, notează AFP, preluat de Agerpres.

Persoana contaminată cu noua variantă a virusului este un francez rezident în Regatul Unit. Potrivit comunicatului, el este asimptomatic și în prezent se află în izolare la domiciliu.

Sosit „de la Londra, la 19 decembrie”, el „a fost luat în observaţie de CHU (spital universitar) pe 21 şi detectat pozitiv”, a explicat ministerul, pentru care este vorba despre „prima contaminare” cu „mutaţia VOC 202012/01 a coronavirusului COVID-19”, posibil mult mai contagios, care a fost semnalată în Franţa.

Centrul naţional de referinţă pentru virusurile infecţiilor respiratorii (CNR) a confirmat vineri infectarea cu această mutaţie.
„Autorităţile sanitare au procedat la un contact tracing (urmărire a contactelor) angajaţilor din domeniul medical care au luat în observaţie pacientul şi la căutarea persoanelor sale de contact cu risc, pentru a proceda la izolarea strictă a acestora”, se precizează în comunicat.

Pe lângă acest caz, “până în momentul de faţă, mai multe prelevări pozitive putând evoca mutaţia VOC 202012/01 sunt în curs de secvenţiere de către laboratoarele CNR”, a adăugat ministerul.

Un caz similar a fost semnalat în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra, şi în Liban, de asemenea la un pasager londonez.

Noua tulpină a virusului Covid-19 a apărut inițial în Marea Britanie, ulterior fiind confirmată în țări precum Italia, Danemarca, Olanda și Australia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram