Spania a confirmat sâmbătă primele patru cazuri de contaminare cu noua variantă britanică a Covid-19, a anunţat guvernul de la Madrid, notează Le Figaro, potrivit Mediafax. Tulpina britanică a virusului a fost depistată deja în Franța, Germania, Italia, Danemarca, Olanda.

Toate cazurile confirmate la Madrid au legătură cu persoane care au sosit recent din Regatul Unit, a declarat numărul doi al autorităţilor sanitare din regiune, Antonio Zapatero, într-o conferinţă de presă.

Tot sâmbătă, Franţa a anunţat că a depistat primul caz infectate cu noua tulpină a virusului. Un bărbat asimptomatic sosit recent din Regatul Unit.

Noua tulpină a virusului Covid-19 a apărut inițial în Marea Britanie, ulterior fiind confirmată în țări precum Italia, Danemarca, Olanda și Australia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!