/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Două sute de turişti britanici au fugit din izolare din hotelurile din Elveţia, unde erau plasați în carantină

missing
28 decembrie 2020, ora 09:45

Două sute de turişti britanici au fugit din izolare din hotelurile din Elveţia, unde erau plasați în carantină ca măsură faţă de apariţia noii tulpini de coronavirus, scrie digi24.ro.

420 de turişti din Regatul Unit au fost plasaţi în carantină în staţiunea elveţiană de schi Verbier şi erau obligaţi să stea în camerele de hotel 10 zile.

Potrivit presei elveţiene, aproape 200 dintre aceștia au fugit din izolare. Dispariția lor a fost descoperită de personalul hotelului, potrivit Mediafax.

“Au rămas în carantină o zi, apoi s-au furişat şi au plecat pe întuneric”, a declarat Sonnstags Zeitung, purtătoarea de cuvânt a comunei Bagnes, din care face parte staţiunea de schi.

Mulţi dintre turişti au mers în Franţa, o ţară în care, din cauza restricţiilor, cetăţenii britanici nu pot intra aşa de simplu. Apariţia noii tulpini de coronavirus în Anglia a determinat autorităţile europene să impună restricţii de călătorie faţă de Marea Britanie. Franţa şi-a închis graniţa, dar a pus capăt interdicţiei miercuri, oferind persoanelor care au un test negativ şansa de a călători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram