Operatorii de comerț ambulant stradal din parcurile și scuarurile din Capitală, care nu dispun de scheme de amplasare, conform noului regulament, urmează să fie evacuate. Anunțul a fost făcut de Primăria municipiuui Chișinău. 

De asemenea, preturile de sector urmează să notifice agenții economici care trebuie să asigure evacuarea unității de comerț ambulant, odată cu expirarea termenului prevăzut în autorizația de amplasare, în caz contrar riscă să fie evacuată forțat.

Viceprimarul capitalei, Inga Ionesii, a făcut precizări în acest sens, luni în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, ca urmare a semnalării unui număr mare de gherete care activează cu încălcarea prevederilor dispoziției.

„Până la sfârșitul săptămânii curente toate gheretele instalate în zonele de agrement, pentru care la data de 31 octombrie curent a expirat termenul de amplasare, urmează să fie evacuate. Astfel, pretorii de sector trebuie să asigure respectarea prevederilor legale și să facă ordine în sectoarele gestionate”, a precizat viceprimarul capitalei.

În prezent sunt în proces de definitivare contractele ce urmează a fi încheiate dintre municipalitate și agenții economici care și-au adjudecat locurile pentru amplasarea gheretelor în urma licitațiilor din 2 și 9 decembrie 2020.

Cea de-a treia licitație pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău va avea loc pe 15 ianuarie 2021, ora 10:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, (str. Bulgară, 43).

În cadrul primelor 2 licitaţii deschise pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț ambulant în sectoarele capitalei, bugetul Primăriei Chişinău urmează să încaseze peste 50 milioane de lei. Sursele financiare vor fi redirecţionate pentru proiectele de infrastructură din capitală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!