Livrarea vaccinului Sinovac către Turcia, amânată după un caz de COVID-19 în vama din Beijing

28 decembrie 2020, ora 08:57

Livrarea către Turcia a primului transport al vaccinului anti-COVID-19 produs de compania chineză Sinovac Biotech a fost amânată „cu o zi, două” ca urmare a unui caz de COVID-19 în vama din Beijing, conform unui anunţ făcut duminică de ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, transmite Agerpres.ro.

Turcia a decis să cumpere 50 de milioane de doze de CoronaVac de la Sinovac Biotech şi aştepta luni livrarea primelor trei milioane de doze.

Totodată, autorităţile turce vor cumpăra 4.5 milioane de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech/Pifzer, cu opţiunea ca, mai târziu, să poată obţine alte 30 de milioane de doze.

“Ca urmare a alarmei COVID-19 din Beijing şi a unui caz COVID-19 la vama din Beijing, mobilitatea la vamă a fost suspendată temporar. Din acest motiv, sosirea vaccinurilor noastre, care trebuiau să fie trimise după încheierea operaţiunilor vamale, va întârzia cu una-două zile”, a scris Koca pe Twitter.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram