O navă de pescuit rusească s-a scufundat în Marea Barenţ din Oceanul Arctic. Accidentul a avut loc luni, 28 decembrie, în apropierea arhipelagului Novaia Zemlia, au anunţat autorităţile ruse, transmite Agerpres.

Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia TASS, este vorba despre nava Onega, cu baza în portul Murmansk.

„Echipajul era compus din 19 persoane. Două persoane au fost salvate”, a comunicat ministerul, care menţionează că la operaţiunea de căutare participă o navă, iar alte trei sunt în drum spre locul naufragiului, care s-a produs din cauza givrajului.

Potrivit unei alte surse contactate de TASS, vremea nefavorabilă din zonă nu permite utilizarea aviaţiei în operaţiunile de salvare.

În ianuarie 2018, o navă de pescuit rusească, cu 21 de oameni la bord, s-a scufundat în Marea Japoniei. După cinci zile de căutări desfăşurate în condiţii de temperatură glacială şi vânt violent, nu a fost găsit niciun supravieţuitor.

În aprilie 2015, cel puţin 56 de persoane au murit în naufragiul unui trauler rusesc în aceeaşi regiune.

În Marea Barenţ, 14 ofiţeri ruşi şi-au pierdut viaţa în iulie 2019 în incendiul unui submarin, în condiţii rămase „secret de stat”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!