Sri Lanka şi-a întâmpinat luni primii săi turişti străini după nouă luni de zile, în pofida faptului că, potrivit autorităţilor, ţara este afectată de noua tulpină a coronavirusului, mai virulentă, informează AFP.

Un zbor charter sosit din Ucraina cu 185 de pasageri la bord a aterizat pe aeroportul internaţional Rajapaksa, în sudul capitalei. Călătorii, care vor sta exclusiv în hotelurile lor în timpul vacanţei, au fost nevoiţi să facă un nou test de COVID-19 după ce au furnizat înainte de plecare certificatele care atestau că nu sunt contaminaţi, scrie Agerpres.

„Este vorba de un proiect-pilot pentru a ne testa organizarea”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ramesh Pathirana, precizând că un bilanţ va fi stabilit după o lună.

Frontierele internaţionale ale Sri Lanka rămân închise, excepţie făcând zborurile de repatriere şi ale curselor charter aprobate de autorităţile srilankeze în domeniul sănătăţii.

O nouă tulpină a virusului, mai virulentă, a apărut pe insulă din octombrie, au anunţat la sfârşitul lui noiembrie autorităţile din Sri Lanka.

Potrivit ministrului însărcinat cu lupta împotriva pandemiei de COVID-19, Sudharshini Ferandopulle, această tulpină este mai contagioasă decât cea care afectase ţara din ianuarie până în octombrie. Potrivit cifrelor oficiale, în mai puţin de trei luni numărul de decese cauzate de COVID-19 a urcat de la 13 la 191, iar cel al contaminărilor a urcat de la 3.300 la peste 41.000, în această ţară cu circa 21 de milioane de locuitori.

Cu toate acestea, autorităţile srilankeze speră că turiştii ucraineni vor fi primii printre miile de cetăţeni străini a căror sosire este aşteptată cu mare speranţă, pentru redresarea economiei acestei ţări, puternic afectată de măsurile de izolare impuse în martie.

Sri Lanka urmează de asemenea să primească în ianuarie echipa naţională de cricket a Angliei pentru o serie de meciuri-test.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!