„Deputații Sîrbu și Andronachi au depus un amendament la legea privind controlul tutunului, care le va permite să introducă în Moldova țigări electronice cu nivel al nicotinei de trei ori mai mare decât normele naționale și europene admise și vor pune în pericol, la modul cel mai practic, viața copiilor și tinerilor”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul PAS Radu Marian. 

„Mai grave decât problemele de procedură și transparență, sunt pericolul pentru sănătatea publică pe care îl presupun aceste amendamente . La legea privind controlul tutunului, articolul 23 (alineatul 1, litera a), se majorează de la 20 mg la 72 mg limita de cantității de nicotină care se poate conține în 1 ml de lichid în țigaretele electronice. Asta înseamnă că în Moldova ar putea apărea țigări electronice cu nivel al nicotinei de 3 ori mai mare decât normele naționale și europene admise și vor pune în pericol, la modul cel mai practic, viața copiilor și tinerilor”, a adăugat deputatul Radu Marian.

De cealaltă parte Sergiu Sîrbu a menționat că nu este amendamentul lui și urmează să clarifice situația. „Nu este amendamentul meu. Nu am nimic în comun cu asta. Voi clarifica de ce apare numele meu. Nu exclud o eroare tehnică”, a menționat deputatul Sergiu Sîrbu.

În aceste condiții, Radu Marian a menționat: „O să depunem o plângere penală la Procuratură, pe articolul „fals în acte”, ca să aflăm cum e posibil ca un amendament să fie înregistrat fără ca deputatul să știe”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!