Cazurile grave de COVID-19 sunt în creștere și paturile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate. Astfel, situația epidemiologică din Capitală este alarmată, a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban. 

„Situaţia epidemiologică din Chişinău este alarmantă. Peste 59 de mii de cazuri de coronavirus din totalul de 141.355, sunt înregistrate în Chişinău. În creştere sunt şi cazurile grave de coronavirus. Astăzi, toate paturile din secţiile de terapie intensivă din spitalele municipale strategice – sunt ocupate, cu toate că, actualmente spitalele din capitală sunt dotate cu medicamente şi echipamente de protecţie pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.

În aceste condiții, primarul a venit cu un apel „către populaţie de a fi responsabilă, vigilentă şi să nu ignore măsurile de protecţie împotriva Covid-19. Să respectăm măsurile de precauție prin purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea locurile aglomerate şi spălarea sau dezinfectarea cât mai des a mâinilor – nu sunt lucruri complicate, dar sigure”.

Precizăm că Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a interzis desfășurarea evenimentelor festive cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou în toate unitățile de alimentare publice, precum și la locul de muncă.

„De asemenea, atenționăm populația să fie vigilenţi şi să nu apeleze la serviciile „Moș Crăciun și Alba ca Zăpada la domiciliu”. Totodată, pentru a evita posibilele traumatisme, se recomandă utilizarea cu maximă prudență a articolelor pirotehnice”, a adăugat Ceban.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!