Un judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău s-a ales cu un proces verbal contravențional pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Despre aceasta a anunțat Inspectoratul de Integritate a Autorității Naționale de Integritate. Procesul verbal a fost remis instanței de judecată pentru aplicarea amenzii.

Totodată, o cauză contravențională a fost pornită împotriva unei instituții financiare pentru că a împiedicat activitatea ANI prin faptul că nu a oferit informații, care au fost solicitate de inspectorul de integritate în cadrul unui control.

Tot în perioada 21-24 decembrie 2020, inspectorii de integritate au stabilit conflicte de interese pe numele fostului manager al SA ”Red-Nord”,  al directorului Spitalului Clinic din Bălți, conducerii Școlii sportive de polo pe apă din Chișinău și al șefului Institutului Pedologie, Agrochimie şi Protecţie a Solului.

Alți doi primari din raioanele Dubăsari și Edineț, dar și un fost primar din raionul Hâncești au admis conflicte de interese. Iar un primar din raionul Râșcani este vizat într-o altă cauză contravențională pornită pentru că nu a depus declarația de avere și interese personale.

La fel, inspectorii de integritate au inițiat controale pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese în privința a unui fost primar din raionul Sângerei și doi consilieri locali din Ciorești, Chișinău și raionul Florești.

Totodată, trei situații de conflict de interese au fost declarate la ANI de către doi primari din raioanele Anenii Noi și Dubăsari, în baza cărora inspectorii a remis în atenția acestora câteva propuneri de soluționare.

Prin sistemul ”e-Integritate” au fost repartizate inspectorilor 12 de sesizări spre examinare și au fost eliberate 6 certificate de integritate.

Reprezentanții ANI au răspuns la 93 de apeluri, dintre care 12 la Linia instituțională de informare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!