Unii își măsoară puterea, iar alții – energia pe care o degajă la nervi. Instalate ilegal, pe la colț de stradă, în parcuri și chiar la intrarea în piață, aparatele de box îi deranjează pe unii locuitori ai capitalei. Alții, în schimb, se aventurează și achită câte 10 lei doar ca să măsoare cât de tare pot lovi un sac de box. Cei de la Primărie suțin că dispozitivile sunt instalate ilegal și au obligat pretorii de sector să ia măsuri cu agenții care le instalează în mod abuziv.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Un astfel de aparat pentru distracții este instalat și la intrare În Grădina Dendrariu. După cum vedeți, acesta are loc pentru încasarea banilor, însă nu eliberează un tichet. Mai mult decât atât, este supravegheat video.”

Cei care vin mai des în parc susțin ca ar vrea să se plimbe în liniște, însă, chiar de la intrare, sunt deranjați de loviturile în sacul de box, care produc un zgomot puternic.

„Eu sunt împotrivă, pentru că vin maturii și când trec copiii mici lovesc tare și copilul meu s-a speriat foarte tare. Din cauza la aceasta, eu mult timp am umblat pe la neurolog și nimeni nu dirijează chestia asta. Nu era nimeni la care să depun plângere.”

„Trebuie de scos. Pentru că este inutil. Și așa copiii stau doar în telefoane. Încă și asta.”

Pe aparatul de box este afișat și un număr de telefon. L-am format pentru a lua legătura cu administratorul afacerii, însă am reușit să vorbim doar cu o persoană de gardă.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: Tot pe strada Ion Creangă, la intrare în Piața Negustorii, este amplasat un astfel de dispozitiv. Acesta a fost instalat de aceiași companie. Cel puțin, ne putem da seama de asta după numărul de telefon, care este identic cu cel de la Parcul Dendrariu”.

Nici cei care vin la piață nu păreau să fie tare încântați de faptul că aici a fost instalat acest aparat de box.

„Tinerii s-ar duce mai bine la sala de forță ori să ajute buneii. Acolo să-și încerce puterile, dar aici e ceva business.”

„Cred că l-a pus cineva din aceștia fraieri, care fac bani din nimic.”

Consider că aici nu este locul potrivit, pentru că este piață oamenii merg la cumpărături. Acesta trebuie amplasat într-un loc special pentru distracții, unde tinerii se pot distra și își pot măsura puterile.”

Responsabilii de la Primărie susțin că aceste aparate sunt instalate ilegal. Mai mult, ei declară că pretorii de sector au fost obligați să i-a măsuri cu agenții economici, care le-au amplasat prin Chișinău. Contactat de TV8, pretorul sectorului Botanica, Vadim Brînzaniuc, ne-a spus că, săptămâna aceasta, aparatele vor fi evacuate.

UNII MĂSOARĂ PUTEREA, ALȚII NERVII

Pretorii trebuie să evacueze aparatele de box, instalate ilegal în capitală

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!