Începând cu 28 decembrie 2020, Banca Națională a Moldovei (BNM) pune în circulație ca mijloc de plată și în scop numismatic moneda comemorativă „Medicul meu- eroul meu”. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă de către guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

Potrivit guvernatorului BNM, primele monede vor fi oferite medicilor de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU), Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”,  Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Centrul COVID-19.

Această monedă ne pune în atenție și reconfirmă o scară a valorilor de cea mai înaltă probitate morală și profesională de care dau dovadă lucrătorii medicali în orice clipă, salvând viața oamenilor, cu sacrificiul propriilor vieți. Totodată, deschiderea cetățenilor de a contribui la crearea proiectului de design exprimă o recunoștință profundă, dar și o responsabilitate pe care o poartă și trebuie să o resimtă fiecare pentru atenuarea pericolului epidemiologic”, subliniază guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

Conceptul de design al monedei „Medicul meu-eroul meu” a fost selectat din lucrările propuse de către cetățeni. Aceasta este confecționată din argint și este bătută într-un tiraj de 1500 unități.  Este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și în cutie de prezentare, fiind însoțită de un certificat de autenticitate redactat în limbile română și engleză care este semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Monedă comemorativă în circulație din 28 decembrie 2020.

Caracteristicile monedei:

  • Valoare nominală: 50 lei;
  • Calitate: proof;
  • Metal: argint;
  • Compoziție: 999/1000;
  • Greutate: 16,5 grame;
  • Diametru: 30 mm;
  • Formă: rotundă;
  • Margine: zimțată;
  • Tiraj: 1500 exemplare.

Monedele comemorative și jubiliare emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!