/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ La munte, în plină pandemie. Pârtiile de la Bukovel sunt pline de turiști, dar printre ei sunt puțini moldoveni

missing
28 decembrie 2020, ora 07:00

Aglomerație pe pârtie, la Bukovel, Ucraina. Zeci de turiști au luat cu asalt pensiunile montane din țara vecină, pentru a se bucura de zăpada pe care acasă nu o au. Totuși, pandemia din acest an și-a lăsat și aici amprenta, astfel încât moldovenii nu se prea aventurează să meargă în vacanță. De vină ar fi cheltuielile în plus pentru testul la Covid pe care trebuie să-l prezinte la frontieră.

CĂTĂLINA GRAUR, REPORTER TV8: „Chiar dacă suntem în plină pandemie, pârtiile de la Bukovel sunt aglomerate. Totuși, majoritatea turiștilor sunt din Ucraina. Unii aleg să schieze, alții, însă, se mulțumesc cu plimbări în vârf de munte.”

Cu toate că multă lume renunța la vacanța la munte anume din cauza pandemiei, odată ajunși aici, turiștii nu prea țin cont de reguli și restricții.

„Absolut nimeni nu poartă masca de protecție și nici distanța socială nu se păstrează.”

Totuși, în acest an, puțini moldoveni au ales să-și petreacă vacanța la munte. De vină, pe lângă faptul că suntem în perioadă de pandemie, de vină ar fi și cheltuielile suplimentare pe care ar trebui să le suporte. Este vorba despre testul la Covid-19, pe care ar trebui să-l prezinte la intrare în Ucraina, dar și o asigurare medicală, pe care trebuie s-o dețină fiecare persoană. În schimb, cei care au ajuns, nu se pot plânge de nimic. Ba din contra, dacă e mai puțină lume, au mai multă libertate de mișcare. Chiar și așa, la intrarea pe pârtie, e mai înghesuială.

„Ca de obicei, la urcare pe munte sunt rânduri imense.”

Un sejur de trei nopți în munții din Ucraina costă, în medie, 130 de euro. Potrivit statisticilor, numărul turiștilor, în acest an, a scăzut cu aproape 24% comparativ cu anul trecut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram