Aglomerație pe pârtie, la Bukovel, Ucraina. Zeci de turiști au luat cu asalt pensiunile montane din țara vecină, pentru a se bucura de zăpada pe care acasă nu o au. Totuși, pandemia din acest an și-a lăsat și aici amprenta, astfel încât moldovenii nu se prea aventurează să meargă în vacanță. De vină ar fi cheltuielile în plus pentru testul la Covid pe care trebuie să-l prezinte la frontieră.

CĂTĂLINA GRAUR, REPORTER TV8: „Chiar dacă suntem în plină pandemie, pârtiile de la Bukovel sunt aglomerate. Totuși, majoritatea turiștilor sunt din Ucraina. Unii aleg să schieze, alții, însă, se mulțumesc cu plimbări în vârf de munte.”

Cu toate că multă lume renunța la vacanța la munte anume din cauza pandemiei, odată ajunși aici, turiștii nu prea țin cont de reguli și restricții.

„Absolut nimeni nu poartă masca de protecție și nici distanța socială nu se păstrează.”

Totuși, în acest an, puțini moldoveni au ales să-și petreacă vacanța la munte. De vină, pe lângă faptul că suntem în perioadă de pandemie, de vină ar fi și cheltuielile suplimentare pe care ar trebui să le suporte. Este vorba despre testul la Covid-19, pe care ar trebui să-l prezinte la intrare în Ucraina, dar și o asigurare medicală, pe care trebuie s-o dețină fiecare persoană. În schimb, cei care au ajuns, nu se pot plânge de nimic. Ba din contra, dacă e mai puțină lume, au mai multă libertate de mișcare. Chiar și așa, la intrarea pe pârtie, e mai înghesuială.

„Ca de obicei, la urcare pe munte sunt rânduri imense.”

Un sejur de trei nopți în munții din Ucraina costă, în medie, 130 de euro. Potrivit statisticilor, numărul turiștilor, în acest an, a scăzut cu aproape 24% comparativ cu anul trecut.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!