Update 13:20 // Fracțiunea parlamentară PAS și-a reiterat poziția față de organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută de către președintele fracțiunii parlamentare PAS, Igor Grosu, după consultările cu președinta aleasă, Maia Sandu. 

„Am discutat cu președinta despre situația din țară. Am constat că Guvernul a dat bir cu fugiții, a fugit de responsabilitate. Nu că ar fi fost situația bună. Au avut grijă să dezerteze și să aplice, cum a promis fostul președinte, tactica pământului pârjolit. Dacă vorbim de domeniul sănătății, înainte de a-și anunța demisia, au demis toți secretarii de stat.  Au creat și mai proaste condiții pentru remedierea situației pandemice”, a declarat Igor Grosu.

„Noi am reiterat poziția PAS, optăm pentru alegeri parlamentare anticipate. Țara are nevoie și oamenii au cer un alt Parlament. Acest Parlament s-a compromis. Suntem consecvenți în ceea ce am promis oamenilor și am reiterat acest lucru. Cea mai simplă, onestă cale care ar putea să fie folosită  de deputați este să nu fie adoptată nicio hotărâre timp de 90 de zile. Termenul la care expiră ar fi 17 martie. Urmărim discuțiile din spațiul public. Am auzit opțiunea autodizolvării, poate fi discutată. O să fim interesați să aflăm și poziția Înalții Curți față de această poziție”, a adăugat Igor Grosu.

Igor Grosu a menționat că în cadrul consultărilor nu s-a discutat despre desemnarea unui premier interimar.

„Nu au fost niciun fel de  propuneri. Noi nu am propus, pentru că optăm pentru alegeri anticipate. Orice discuții despre un Guvern anticriză duce la amânarea alegerilor anticipate, este o capcană”, a explicat deputatul Igor Grosu.

Fracțiunea parlamentară PAS discută în aceste clipe cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Precizăm că în această dimineață, președinta Republicii Moldova a avut discuții și cu fracțiunea PSRM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!