Update 16:35 // „Platforma „Pentru Moldova” este gata să înainteze un candidat pentru funcția de premier interimar”. Propunerea a fost înaintată în timpul consultărilor dintre reprezentanții Platformei „Pentru Moldova” și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. 

„Am reiterat poziția Partidului Șor, poziția întregii Platforme „Pentru Moldova” cu privire la alegerile anticipate. Noi suntem gata și suntem pregătiți pentru aceste alegeri anticipate. Noi înțelegem ce ar însemna să mergem acum în alegeri anticipate, când situația este complicată, când stăm pe muchie de prăpastie. În această situație, avem nevoie de un Guvern responsabil, de un Guvern creat din profesioniști, care să asigure guvernarea până la următoarele alegeri. Am venit cu poziția nostră foarte clară și am informat-o pe doamna președinte că noi suntem gata să ne asumăm responsabilitatea politică pentru a veni cu profesioniști, cu un guvern responsabil”, a declarat deputat Violeta Ivanov.

„Am spus doamnei președinte că suntem gata să înaintăm candidatura noastră. Trebuie să avem un Guvern provizoriu tehnocrat”, a adăugat Marina Tauber.

Și deputații din Platforma „Pentru Moldova” urmează să discute cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

„La consultări vor participa vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov, secretarul fracțiunii Marina Tauber, precum și secretarul Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu”, se arată în anunțul „Pentru Moldova”.

Amintim că Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu deputați de la PSRM, PAS, Platforma DA și PDM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!