O parte din a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID produse de Pfizer și BioNTech a ajuns în această dimineață, 29 decembrie, în România, scrie Digi24.ro.

Este vorba despre dozele care vor merge spre Institutul Cantacuzino din București și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași. Avionul care transporta dozele a ajuns dimineață la 7:50 pe aeroportul Otopeni.

Inițial, acest al doilea transport de vaccinuri trebuia să sosească luni, însă a fost amânat din cauza unor probleme întâmpinate de compania Pfizer. În opt țări s-a întârziat livrarea din cauza acestor probleme tehnice ale producătorului. În România ar fi trebuit să ajungă luni 144.000 de doze de vaccin.

Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile au fost aduse în condiții optime de siguranță, în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în România duminică dimineață, după ce un prim transport cu vaccinuri a sosit sâmbătă în România, pe cale terestră. Primii imunizați sunt medicii și asistenții medicali din prima linie.

Amintim că, deputatul PSD, Alexandru Rafila, cere Guvernului român să doneze Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește România.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!