/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Argentina a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V

missing
29 decembrie 2020, ora 17:22

Argentina şi-a început marţi campania de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus, cu vaccinul rusesc Sputnik V, devenind astfel prima ţară din America Latină care îl utilizează, informează AFP și Agerpres.ro.

Campania se derulează în mod simultan în toată ţara, ţintind cu precădere, în prima etapă, vaccinarea voluntară a personalului din domeniul medical.

Foto: (c) Kalizhan Ospanov / EPA

Vaccinul rusesc Sputnik V fusese primit cu scepticism de comunitatea internaţională din cauza anunţării autorizării sale, considerată prematură, în august, înainte de lansarea testelor clinice de masă (faza 3) şi de publicarea unor rezultate ştiinţifice.

Loturi de Sputnik V au fost totuşi trimise în ultimele zile în Argentina şi Ungaria, iar Rusia speră să dispună până anul viitor de ”milioane de doze”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram