Argentina şi-a început marţi campania de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus, cu vaccinul rusesc Sputnik V, devenind astfel prima ţară din America Latină care îl utilizează, informează AFP și Agerpres.ro.

Campania se derulează în mod simultan în toată ţara, ţintind cu precădere, în prima etapă, vaccinarea voluntară a personalului din domeniul medical.

Foto: (c) Kalizhan Ospanov / EPA

Vaccinul rusesc Sputnik V fusese primit cu scepticism de comunitatea internaţională din cauza anunţării autorizării sale, considerată prematură, în august, înainte de lansarea testelor clinice de masă (faza 3) şi de publicarea unor rezultate ştiinţifice.

Loturi de Sputnik V au fost totuşi trimise în ultimele zile în Argentina şi Ungaria, iar Rusia speră să dispună până anul viitor de ”milioane de doze”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!