/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

CMC a aprobat la repezeală, în două lecturi, bugetul Capitalei pentru anul 2021

missing
29 decembrie 2020, ora 21:50

Consiliul municipal Chișinău (CMC) a votat marți în două lecturi Bugetul municipal Chișinău pe anul 2021. Proiectul de buget a fost susținut de 27 de consilieri municipali, din PSRM, PUN, Șor și PD. Consilierii Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Partidului Liberal (PL) și cei ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au plecat de la ședința CMC, iar PCRM s-a abținut de la vot.

Primarul General, Ion Ceban, a ținut să mulțumească fiecărui consilier municipal care a votat pentru aprobarea proiectului de buget, precum și echipei de la Primărie care a participat la elaborarea principalului document economic al capitalei.

„Garantez că în anul viitor vom avea mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea Chișinăului: elaborarea Planului urbanistic general, implementarea tichetării electronice în transportul municipal, amenajarea parcărilor auto, reparația drumurilor și trotuarelor, precum și reabilitarea parcurilor și scuarurilor”, a conchis edilul capitalei.

De asemenea, Ion Ceban a precizat că un aspect important al bugetului municipal pentru anul viitor îl constituie alocarea surselor financiare pentru reabilitarea curților blocurilor de locuințe și susținerea proiectelor de dezvoltare în localitățile din componența municipiului Chișinău.

Principalul document economic al municipiului Chișinău pe anul 2021 prevede venituri în sumă de 4,74 miliarde de lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat 2,64 miliarde lei și cheltuieli în sumă de 6,28 miliarde de lei. Soldul bugetar (deficit) este de 1,53 miliarde de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram